Image
21/04/2014

Style by EMMA*: Preppy met een Grunge Twist

Styling experte, blogster & fashionista pur sang Emma Gelaude signaleert voor GUIDO de hotste trends en vertaalt ze in inspirerende outfits, handige tips & tricks en absolute must-haves


Trendy en sexy : de preppy grunge. Onschuldige zedigheid met een hoek af. Denk daarbij aan de combinatie hoog dichtgeknoopte bloesjes, kokette kniekousen en opwaaiende geruite rokjes, maar dan vakkundig voorzien van een edgy twist. Rock-'n-roll high school. College girls with hidden agendas en Alexa Chung als incarnatie van deze trend. Invloeden zijn terug te voeren tot eerst en vooral Londen, met de nog immer populaire fashion mods, en ten tweede de betreurde deprimo halfgod Kurt Cobain uit de grungy Seattle underground.
The items

Het schooluniform is qua overall look street proof, waarbij de ruwere versie zich vertaalt in oversized baseballjassen of bomber jackets met biker details, T-shirts met slogans, sweaters afgewerkt met pailletten en oversized geruite houthakkershemden. Jeans viert hoogtij: losse boyfriend, ripped skinnies of de alles overlevende salopet. Coole afwerkingen zijn gescheurde panty’s en netkousen, al dan niet gedragen onder eveneens strategisch gescheurde jeans. Ook het minirokje is terug. Combineer met hoog opgestoken paardenstaarten en korte witte kousjes/kniekousen in stevig Dr. Martens-schoeisel. Evengoed: stijlvolle Oxford shoes of instapklare loafers.

The colours

Eerder klassiek. Van marineblauw, grijs en rood tot de monochrome tinten zwart en wit. Extra touch voor deze zomer zijn de metallic afwerkingen in variaties van subtiel mat/donker tot extra glamourous en meisjesachtig klatergoud.

The prints

Het ruitje rules. De geliefde carré gaat van touch tot complete look. Subtiel als accent in de voering van blazer tot jumpsuit. Overweldigend als volledige tenue met standaard de onverwoestbaar populaire check shirt.

The texture

Zeer belangrijk element in de preppy grunge : texturen en materialen. Ga resoluut voor het zwaardere katoen, (gelakt) leer, doorschijnende nylon en blinkende metalen details.

The must-haves

Kom nooit buiten zonder het schoolse petje.

The mistake

Voor wie dacht dat grunge veel weg heeft van de daklozen-look: fout. Grunge staat nooit voor onverzorgd, voor vlekken, een lijfgeur of vogelnesten in je haar en ranzige nagels. Grunge is always very fashionable, bestudeerd en verzorgd tot in de details. En de echte kunst is dan die underground uitstraling als spontaan te verkopen.


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84