Image
28/03/2014

Quivr wint Start Academy met lessenrooster-app

“Start-Academy is naast een ondernemerscompetitie ook een opleiding”, zegt Evelyn Dekeyvere van Vlajo, organisator van de wedstrijd. “Via workshops en begeleiding zorgen we ervoor dat een goed idee wordt uitgewerkt tot een concreet businessplan waarmee ze dan aan de slag kunnen. De studentenapp van Quivr kwam als winnaar uit de bus, omdat het al operationeel is en enorme doorgroeimogelijkheden heeft.” µBrew (KU Leuven) strandde op een eervolle 2de plaats met een microbrouwerij, het brons ging naar Layered Prints (UGent-HUB), waarbij het allemaal rond 3D printing draait. Het magnetisch potlood van Buco (hogeschool PXL) sleepte de publieksprijs in de wacht en kreeg van GUIDO een startfuif cadeau.


GUIDO: Goed begonnen is half gewonnen zegt men vaak, maar nu begint nog een groter avontuur. Wat zijn jullie ambities?

Quivr: Momenteel is de app enkel gemaakt voor studenten aan de KU Leuven, waar we al 13.000 gebruikers hebben, maar op lange termijn willen we zeker ook actief zijn in andere steden. Daarnaast willen we de app verder uitwerken tot een communicatieplatform waar studenten met elkaar kunnen communiceren.

µBrew: Wij mogen momenteel niets verkopen, omdat we nog geen accijnsvergunning hebben, maar het lijkt ons super om een brouwerij te starten en er effectief bier te brouwen voor – en dus naar de recepten van – klanten. Nu zijn we bezig met een pilootinstallatie van honderd liter en werken we ook aan onze Click & Brew site.

Layered Prints: Ons doel is 3D-printing ook wijdverspreid te maken in België en Nederland. Wij geven ontwerpers van 3D-designs de mogelijkheid hun werk veilig te delen met anderen en daar geld mee te verdienen. Wie zelf een 3D-printer heeft kan de gekochte bestanden dan zelf afdrukken. Wie geen toestel heeft, kan terecht bij een printpartner. Vanaf volgend jaar zullen studenten de designs op ons platform ook kunnen afdrukken binnen het P3Lab van de Universiteit Gent, waar ze toegang krijgen tot een arsenaal 3D-printers. Zelf hebben we al een paar keer een 3D-printer gebruikt om gsm-hoesjes of een schaakspel te maken. Supertof!

GUIDO: Ontstond het idee ook bij jullie op school?

Quivr: Onrechtstreeks, ja. Toledo, de digitale leeromgeving van de KULeuven, werkte naar ons gevoel wat traag. Een app die snel en bondige informatie kan weergeven vonden wij een ideaal hulpmiddel. Vorig jaar in de paasvakantie werd de app ontwikkeld en wonnen we de hoofdprijs bij ‘apps for students’.

µBrew: Ons idee ontsproot op het 50-jarig bestaan van het Universitair Symfonisch Orkest van de KU Leuven, waar ze een eigen bier verkochten. Als hobbybrouwers waren we dolenthousiast en zo is het bij ons beginnen borrelen om bier op maat van vrienden te brouwen. Ondertussen wonnen we zowel de Belgische als de Britse AB Inbev Best Beer Competition.

GUIDO: Layered Prints, jullie komen uit Gent en Brussel. Hoe verliep dat?

Layered Prints: Heel vlot dankzij handige internethulpmiddelen, maar voor het oefenen van de presentaties en de workshops moesten we wel in Gent verzamelen.

Quivr: Bij ons was er een duidelijke rolverdeling, maar we hielpen elkaar als er ergens een probleem was. Die goede samenwerking resulteerde in een fantastisch product en een vlekkeloze presentatie, al waren we wel wat verrast dat het ook het beste project was, want de competitie was bikkelhard. We hadden vooral schrik van de mannen van µBrew.

µBrew: Echt? Toen jullie (kijken naar Quivr, red.) de spits afbeten, wisten we dat het niveau erg hoog lag. Alle presentaties waren gebracht vol enthousiasme en een vleugje humor. Zeer boeiend om naar te luisteren en zeker niet evident voor zo’n volle zaal toeschouwers.

Layered Prints: Voor ons als studenten van UGent is de app misschien minder van belang, maar we sloten ons zeker aan bij het verdict van de jury: jullie hadden een sterk idee en hele knappe presentatie. Wie weet zien we Quivr binnenkort ook terug aan de UGent.

(GDL)


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84