Image
18/05/2014

Help wanted: kater op familiefeestje

Was het vorige nacht weer van dat? Te diep in het glas gekeken, gedronken als een tempelier, boven je theewater gegaan? Kortom je was zat. Vandaag tap je uit een ander vaatje. Je wordt verwacht op een familiefeestje, maar je hebt een kater, om niet te zeggen een leeuw, van jewelste. Afzeggen durf je niet, want je grootmoe wordt 120 en het zouden wel eens haar laatste kaarsjes kunnen zijn. Gelukkig helpen we jou maar al te graag om die vervelende kater te castreren.


Zet een zonnebril op, ook al is het hartje winter. Je wil toch niet dat je familie de zattigheid van je gezicht kan aflezen? Verzin wel op voorhand een geldig excuus. Denk aan  ‘ja, dat is een Google Glass en neen, je mag hem niet opzetten’. Glaucoom als excuus gebruiken, doe je gewoonweg niet. Lachen met je grootmoe is so not done.

Storm op het buffet af en vreet die kater van je af. Begin met desserts. Een chocomousse bevat misschien wel veel calorieën, maar de suikers geven je een enorme boost. Niet overdrijven, want een hangbuikje is niet  veel beter dan een hangover. Speel niet zomaar alles binnen, tiramisu met amaretto is echt het laatste wat je nu nodig hebt. Fruit helpt ook, maar is natuurlijk niet zo lekker.

Steek je weg achter een boek. Niemand zal je dronken kamelengezicht opmerken en de complimentjes van je tantes zullen je ongetwijfeld opbeuren. “Het is toch een braafke hé, zelfs hier zit hij te lezen. Die zal het nog ver schoppen.” In de brouwsector, ja.

De leukste: heb seks. Tijdens de daad komen endorfines vrij die de katerkwaaltjes maskeren. Als je lief erbij is op het diner kan je eens goed van jetje geven in de vestiaire, de jassen liggen goed en presenteren zich nadien als het ideale opkuismateriaal. Is je lief er niet bij dan beslis je zelf maar wat of wie je doet. Zo lang je maar onthoudt dat je op een familiefeest zit en er nare gevolgen kunnen vasthangen aan je gebotvierde lusten.

Word oud. Hoe ouder je bent, hoe minder hoofdpijn je zal ervaren na een avondje stappen. Biologisch gezien is het moeilijk om er ineens twintig jaar bij te pompen op de teller. Gelukkig zijn er oma’s en opa’s genoeg aanwezig die je meteen een pak ouder doen voelen. Schuif bij hen aan tafel en geniet. “De schoonzoon van de nicht van de bakker naast Michel Vanhoecke is vorige week gestorven aan kanker. Mens, ’t is toch erg hé tegenwoordig?” Inderdaad ja, dat soort conversaties. Voel je de rimpels al komen?

Of drink je gewoon meteen opnieuw het licht uit. Geen kat die zal doorhebben dat je al een kater had.

(TR)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Hoe ga jij om met de vierde coronagolf?

 Ik ga evenveel uit als vroeger, maar volg de regels
 Ik probeer de regels te omzeilen waar mogelijk
 Ik ga minder uit, door corona
 Ik ging sowieso niet veel uit

Job in the picture

Uit een vliegtuig springen zonder parachute, waarom niet?

Luke Aikins, een 42-jarige skydiver en basejumper, sprong in 2016 vanop 7.620 meter hoogte uit een vliegtuig. [...]

04/06/2021

Harry Potter nu ook in New York

In New York opent morgen de allereerste officiële Harry Potter flagship store. De winkel bestaat uit [...]

02/06/2021

Haal nu een pluchen alpaca in huis

Om een alpaca als huisdier te houden, hoef je nu geen grote tuin of wei meer te hebben. Het bedrijf [...]

30/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84