Image
25/05/2014

Student in de kijker: Laurence Langen

Het doordeweekse studentenleven van Laurence Langen werd begin dit jaar volledig overhoop gehaald toen ze verkozen werd als Miss België 2014. Het hele Miss België gebeuren combineren met haar studies rechten aan de HUB bleek onmogelijk. “Miss België zijn is echt een job”, legt ze uit. En zo ruilde Laurence haar kot in Leuven om voor het Miss België-huis in Sint-Agatha-Berchem. Toch is ze vastberaden de draad van haar studies weer op te pikken. 


GUIDO: Hoe verliepen je studies voor je Miss België-avontuur?

Laurence: “Ik studeerde rechten aan de HUB in Brussel. Tijdens mijn eerste jaar zat ik op kot in Leuven en pendelde ik iedere dag naar Brussel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel van het kotleven genoten heb en redelijk veel ben uitgegaan. Mijn eerste jaar was dan ook niet echt schitterend, met als resultaat zes herexamens van de tien. Uiteindelijk heb ik het er goed van af gebracht tijdens de herexamens en mocht ik naar het tweede jaar.”

GUIDO: Hoe zou je jezelf als student omschrijven?

Laurence: “Eenmaal ik aan een vak begin te studeren, ben ik erg perfectionistisch. Als ik ergens aan begin, wil ik er ook echt voor aan. Dan heb ik soms zelfs last van een beetje faalangst, omdat ik alles te perfect wil kennen.”

GUIDO: Missen leiden een druk bestaan. Ging je sowieso je studies voor een jaartje stopzetten?

Laurence: “Laten we zeggen dat je gewoon geen keuze hebt. Miss België zijn kan ik echt niet combineren met mijn studies. Het is gewoon een job waar je altijd voor moet klaar staan, ik krijg bijvoorbeeld ook een loon. Iedere week zijn er wel fotoshoots en defilés. Ik ben het gezicht voor keiveel sponsors van Miss België. Zo ben ik een jaar het reclamepaneel voor onder andere de schoenen van Paris Londres en juwelen van Orage. Ik ga ook regelmatig sporten bij onze sponsor Health City. Daar komen dan nog een aantal recepties en openingen van winkels bij. Het is enorm druk. Toch is dit jaar ook een heel rijk jaar. Ik leer veel andere dingen en kom op verschillende plaatsen in verschillende sectoren terecht. Ik leer allerlei mensen kennen die me ook veel kunnen bijleren, al heeft dat niets met mijn studies te maken. Ik krijg ontelbaar veel kaartjes van de meest uiteenlopende mensen, zowel van bakkers als advocaten. Ik zie dit zeker niet als een verloren jaar maar juist een hele rijke ervaring. Bovendien heb ik het geluk dat ik in het middelbaar nooit ben blijven zitten, dus ik zit qua studies nog vrij goed op schema.”

GUIDO: En wat als je nu een job aangeboden krijgt? 

Laurence: “Ik zou echt graag mijn studies willen afmaken. In dat geval zou ik eerder een middenweg willen zoeken: kijken of het niet te combineren valt met mijn studie, of er geen andere opties bestaan… Wie weet is dat een heel aantrekkelijk aanbod, dan zou het wel te jammer zijn om dat te laten schieten. Toch vind ik mijn studies super belangrijk en op dit moment hebben die zeker prioriteit, of toch na dit jaar.”

Miss België is nog steeds op zoek naar nieuwe kandidaat-missen. Ben je tussen de 18 en 25 jaar en ambitieus genoeg om deze uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan snel in op www.missbelgie.be.

(LP)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84