Image
06/06/2014

Simon droomt ervan om televisie te maken

Simon De Potter, 24, Halle
Simon verwent zichzelf graag met leuke en dure gadgets zoals een smartphone of laptop. Om dat te kunnen bekostigen, werkt hij elk weekend bij Colruyt, een leuke, maar fysiek niet te onderschatten job, weet hij ons te vertellen.


Welke studies volg je?
Simon:
“Ik studeer momenteel een bachelor in het Communicatiemanagement. Twee jaar geleden behaalde ik wel al het diploma bachelor in de Journalistiek.”

Wat is jouw studentenjob?
Simon:
“Al acht jaar lang werk ik als trouwe jobstudent bij Colruyt. Ik werkte er in de grote vakantie, maar sinds kort ben ik overgeschakeld op weekendwerk. Op die manier komt er elke week wat geld binnen!”

Doe je je werk graag?
Simon:
“Alhoewel het werk fysiek veel vraagt, hoor je me niet klagen, want als student die van het leven geniet, is zo’n lichamelijke inspanning meer dan welkom! (lacht) Elke dag van m’n leven zou ik het wel niet willen doen. Zo besefte ik elke zomer meer en meer de meerwaarde van een diploma, maar één keer in de week valt het best goed mee hoor.”

Hoeveel verdien je?
Simon:
“Ik verdien 12,8 euro per uur, maar met verplaatsingkosten en premies voor ploegwerk wordt dat al snel meer dan 13 euro.”

Vind je het een goed systeem dat studenten maar vijftig dagen per jaar mogen werken?
Simon:
“Wat mij betreft, is dat meer dan voldoende. Werken is voor mij niet echt een noodzaak, maar een extraatje om hier en daar iets bij te verdienen. Ik begrjip wel dat er heel wat studenten zijn die zelf voor de financiële zaken moeten opdraaien, dan zijn vijftig dagen te weinig om de kosten te dekken, vrees ik. Maar er moet ergens een lijn getrokken worden hé.”

Vind je het eerlijk dat jobstudenten minder sociale bijdragen moeten betalen dan werkstudenten?
Simon:
“Aangezien ze meer werken, vind ik het niet meer dan normaal dat ze ook meer belast worden.”

Ben je tevreden over je inkomen?
Simon:
“Ja, zeer tevreden zelf. Als ik m’n loon vergelijk met vrienden en kennissen, besef ik dat ik goed verdien!”

Hoe vaak werk je?
Simon:
“Tot de zomer van 2013 werkte ik uitsluitend één maand in de zomer. Sinds september ben ik echter overgestapt naar weekendwerk. Ik probeer elk weekend te gaan, maar mijn werkgever is best  flexibel om me een vrije dag te geven als ik op tijd verwittig.”

Waaraan geef je je zuurverdiende centen uit?
Simon:
“Dat is elk jaar anders. Jaarlijks probeer ik samen met een groep vrienden een zomerreis in te plannen, dus daar gaat al een groot deel naartoe. Daarnaast verwen ik mezelf met leuke en iets duurdere gadgets, zoals een nieuwe smartphone of laptop. En soms koop ik er ook kledij mee, tenzij de mama mee is, dan sponsort zij! (lacht)”

Wat is jouw droomjob?
Simon:
“Het liefst van al zou ik willen meewerken aan de productie van televisieprogramma’s, maar met mijn diploma zie ik me eerder in de redactionele sector belanden, wat ik ook wel leuk vind. Misschien moet ik nog een cursus cameraman of montage doen, maar na zes jaar studeren heb ik het ermee gehad. Nu wil ik toch enkele jaren iets anders doen dan tussen de boeken zitten!”

(SDR)


Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

Studenten van HOGENT winnen pleitwedstrijd in Spanje

Een team van tweedejaarsstudenten Rechtspraktijk van HOGENT won de Businet International Moot Court, [...]

11/08/2022

HOGENT brouwt bier uit oud brood

Een derde van ons voedsel gaat verloren. Het project Bread2B van HOGENT speelt in op die problematiek [...]

01/08/2022

Hasselt is de beste veggiestad

Heel wat Belgen gingen met de VeggieChallenge van EVA vzw de uitdaging aan om vaker veggie te eten. Dertien [...]

29/07/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84