Image
29/06/2014

Festivalkost Deluxe

Je ticket voor je favoriete festival in the pocket? Dan tel je waarschijnlijk al de dagen af tot je ein-de-lijk in je campingstoel kan neerploffen. Festivalmaaltijden veroorzaken echter telkens een gat in je portefeuille en een knoop in je maag, maar met potten, pannen, een gasvuurtje en een Guido Magazine bij de hand, tovert zelfs de minst ervaren student enkele spotgoedkope ingrediënten om tot ware lekkernijen. 


Ontbijt

Nodig:

·         ongesneden rozijnenbroodje

·         geurloze olie

·         chocopasta (tip: neem een miniformaat)

Aan het werk:

Snij een dikke snee van het ongesneden rozijnenbroodje – besmeer de twee zijden met wat geurloze olie – bak de sneetjes goudbruin – smeer er een laagje choco op – laat lichtjes smelten voor je je eerste hap neemt.

Tussendoortje

Nodig:

·         appel

·         olie of margarine (tip: vloeibare margarine bewaart langer dan gewone margarine)

·         rozijntjes

·         kaneel

·         speculaas (eventueel)

Aan het werk:

Snij de appel in kleine stukjes – giet wat olie (of margarine) in de pan en bak de appelstukjes goudbruin – voeg wat rozijntjes toe aan de appel – een snuifje kaneel erbij – strooi eventueel nog wat stukjes speculaas over het lekkere tussendoortje.

Middag: pastagerecht met vlees

Nodig (pp):

·         100 gram pasta (noedels indien het gerecht snel klaar moet zijn)

·         2 knakworsten

·         1 gemiddelde tomaat (of tomatensaus uit blik)

·         bouillonblokje om aan kookvocht toe te voegen

·         1/2 lookteentje

·         ¼ ajuin

·         kruidenmengeling op basis van peterselie of basilicum (tip: in de winkel vind je een kruidenmengeling hermetisch verpakt met Parmezaanse kaas)

·         peper en zout

Aan het werk:

Water aan de kook brengen met een scheutje olijfolie - pasta koken met bouillonblokje – beetje olijfolie in aparte pan gieten - half lookteentje pletten en bakken in de olijfolie op gemiddeld vuurtje – ¼ ajuin in fijne stukjes toevoegen – knakworsten in stukjes snijden en bij de look en ajuin voegen – de tomaat ontpitten, in kleine blokjes snijden en ook toevoegen – afkruiden met peper en zout – een klein beetje kookvocht van de pasta bij de saus gieten – de mengeling bij de afgegoten pasta voegen – scheutje olijfolie – met de kruidenmengeling werk je het gerecht af.

Middag: pastagerecht met vis

Nodig (2p):

·         160 gram pasta

·         60 gram zalm uit blik

·         3 eetlepels dille of bieslook

·         2 partjes citroen (of klein flesje citroensap)

·         3 eetlepels wokolie

Aan het werk:

Kook de pasta volgens de vermelde kooktijd met een blokje bouillon en wat olijfolie – verbrokkel de zalm uit blik – bij het afgieten van de pasta, bewaar je 5 eetlepels kookvocht – voeg bij dit kookvocht 3 eetlepels wokolie en de dille – meng ook de pasta bij dit vocht – voeg de zalm toe – pers het citroensap uit boven de pasta – werk af met peper en zout – geniet van een zomerse pastamaaltijd.

Stevige vleesmaaltijd

Nodig:

·         knakworstjes of vacuüm verpakt vlees van de slager

·         blikje erwtjes-worteltjes

·         1 ajuin

·         kleine blokjes (zoete) aardappelen

·         boter

Aan het werk:

Smelt een klontje boter in de pan – voeg er de ajuin aan toe, in kleine stukjes gesneden – bak in een andere pan het vlees – giet het vocht weg uit het blikje erwtjes en worteltjes – als de ajuinblokjes goudbruin zijn: voeg de erwtjes en worteltjes toe – bak nu ook de schijfjes/blokjes (zoete) aardappelen in de pan – voeg alles samen en smul van een energierijke maaltijd.

Wat kan/mag mee op een festivalcamping:

  • Gedroogde kruiden
  • Vacuüm verpakt vlees
  • Gasvuurtje
  • Denk eraan dat je veel in miniformaat kan aankopen: chocopasta, suikerzakje, boter...
  • Look kan je altijd in droge vorm verkrijgen in de supermarkt, al is het dan net wat minder vers
  • In Oil & Vinegar vind je steeds hermetisch verpakte kruidenmengelingen: ook met Parmezaanse kaas. Op die manier kan je toch wat kaas toevoegen aan je gerecht.

(HR)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

5x 'waauw!' in Aalst

1) De klimschouw op de Schotte is waauw! Op recreatiedomein de Schotte, achter de sporthal, staat [...]

12/05/2025

VUB geeft onderdak aan supercomputer van 8,6 miljoen euro

Vlaanderen investeert meer dan acht miljoen euro in een nieuwe supercomputer. De Vrije Universiteit Brussel [...]

23/04/2025

5x Brussel waar je mond van openvalt

1) Justitiepaleis Dit monumentale over-the-top paleis van Joseph Poelaert, alias de 'skieven [...]

14/04/2025

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84