Image
30/12/2014

Meest gelezen in 2014 (2): De studententijd van Max Colombie van Oscar and the Wolf

Artikel dateert van 21 juni 2014

Misschien heb je je al afgevraagd: Max Colombie, ik ken die jongen ergens van... Dat kan best zijn, want toen Max nog een prille puber was, had hij aardig wat succes met het liedje 'Voor eeuwig' in Junior Eurosong. Om maar te zeggen dat de zanger van Oscar and the Wolf al veel langer dan vandaag bezig is met muziek. Bleef er dan nog wel tijd over voor hogere studies?


"Ik heb mijn studies opgegeven om me fulltime aan de muziek te wijden."

Max: Ik heb een tijdje schilderkunst gestudeerd in Gent. Uiteraard was ik toen ook al met muziek bezig, want ik zing al heel lang. Rond 2010, in mijn volle studententijd dus, had ik een paar interessante songs geschreven. Ik wou er iets mee doen en toen ben ik op zoek gegaan naar muzikanten. Tja, dat is goed gelukt: ik heb toen echt uitstekende muzikanten om me heen verzameld. Zo is Oscar and the Wolf ontstaan. Daarna is alles in een stroomversnelling terechtgekomen, zodanig zelfs dat ik mijn studies heb opgegeven om me fulltime aan de muziek te wijden.

GUIDO: De groepssamenstelling is sindsdien wel stevig gewijzigd.

Max: Dat klopt. Van de oorspronkelijke bezetting blijft maar twee man over, inclusief mezelf. Je mag niet vergeten dat we spelen als groep, maar dat Oscar and the Wolf in de eerste plaats een persoonlijk project is. Ik schrijf alle nummers. Ik ben geen virtuoze muzikant, maar ik schrijf wel muziek aan de lopende band. Letterlijk elke dag. Ken je de software Garage Band? Die staat bij mij constant open.

GUIDO: Waar komt de naam Oscar and the Wolf vandaan?

Max: Ik wou twee personages creëren. De Wolf is het alter ego van Oscar, die licht, lyrisch en poëtisch is. De Wolf heeft een sombere kant, die desondanks aantrekkelijk is. De Wolf zoekt ook de eenzaamheid op. Die dualiteit zit sowieso in het universum, en ik laat ze doorsijpelen in mijn muziek.

GUIDO: Inderdaad, want je debuutplaat Entity is enerzijds vrolijk en dansbaar, maar ze heeft ook een somber en triest kantje.

Max: Zo'n nummer als 'Happy' van Pharrell Williams, dat zie ik mezelf nog niet schrijven. Dat is mijn ding niet. Mijn muziek is van nature getormenteerd. Vrolijk, ja, maar tegelijk ook verontrustend.

GUIDO: Entity is in elk geval meer groovy dan de ep's die ervoor kwamen.

Max: Dat beschouw ik als een compliment. Verandering is nodig. Ik heb een zeer dynamische persoonlijkheid. Ik verander voortdurend. Ter plaatse blijven trappelen, jezelf opsluiten in je comfortzone, daar heb ik een hekel aan. In de periode dat we de ep's opnamen, bleef ik 's avonds meestal thuis. Nu ga ik veel meer uit. Ik ga vaak dansen. Dat heeft ervoor gezorgd dat de nummers op Entity meer groovy en sexy klinken.

GUIDO: Zondag 6 juli speel je op Rock Werchter. Dat doet me eraan denken: je concert in de AB was al uitverkocht nog voor de cd klaar was.

Max: Dat vond ik zo zot. Wie waren al die mensen? (lacht) Dankzij internet en sociale netwerken is het vandaag als artiest mogelijk om veel sneller bekend te worden dan vroeger. Het rare is dat je dat niet voelt aankomen. We hebben bijvoorbeeld een vaste fanbase in Zwitserland. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat wij volle zalen trekken in Zwitserland!

GUIDO: Ga je zelf graag naar concerten?

Max: Op een paar zeldzame uitzonderingen na - Lana Del Rey bijvoorbeeld - interesseert het mij geen moer om naar een concert te gaan waar artiesten hun nummers op een traditionele manier spelen. Ik haat groepen die op het podium gewoon hun album afhaspelen. Als je naar Oscar and the Wolf komt kijken, dan beloof ik dat we iets heel anders zullen brengen dan wat er op plaat staat. De nummers zullen volledig anders klinken, alsof we onze eigen liedjes remixen. En verder willen we natuurlijk ook gewoon dat iedereen aan het dansen gaat en het één groot feest wordt.

(CT)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Welk platform check jij 't meest?

 Facebook
 Instagram
 Tiktok
 Snapchat
 Een ander

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84