Image
22/06/2014

Fris en monter naar het examen

Sta jij met een lange geeuw en een nog langer gezicht voor de auladeur te ‘popelen’ om je examen te mogen gaan maken? Zo herkenbaar. Met een verwarde blik sla je je opgavenformulier open, terwijl je veel liever terug je bed zou inkruipen. Ochja, het moet nu eenmaal. Toch zou het leuker zijn mocht je kwiek aan je eerste examenvraag kunnen beginnen. Daarom bij deze enkele tips waardoor jij vanaf nu het zonnetje in het examenslachthuis wordt!


Als je ’s avonds met de kippen op stok gaat dan ben je je bed ’s ochtends moe. Een zitje in de aula ziet er dan ineens veel uitnodigender uit.

Uit de veren? Goed zo, neem nu een stevig ontbijt. Eet spek en ei of een dikke boterham. Of nog beter: een kom Frosties. Geeft je naar het schijnt tijgerkracht. Miauwkes!

Ketsen, soppen, naaien, vozen, vrijen, vogelen, hengsten, paren of toch maar coïteren? Bij ochtenddauw eens goed van bil gaan, tovert een ontspannen glimlach op je snuit.

Blijf van de pillen. Studenten denken dat Rilatine helpt. Dat doet het effectief ook, maar de gevolgen zijn desastreus: slapeloosheid, nervositeit en een wisselend humeur. Geen wonder dat je ‘s ochtends staat te bibberen voor de auladeur.

Doe kleren aan die je leuk vindt. Zit je lekker in je kleren dan zit je lekker in je vel en dan kan je de hele wereld aan. De examenruimte met een goed gevoel binnenlopen, is stukken beter dan met dat veel te strakke jeansrokje of dat houterige kostuum te zitten zweten aan je bankje.

Vitamine C. De redder in nood bij vermoeidheid. Vermijd wel vitaminesupplementen, die hebben eerder een placebo-effect. Ga voor the real deal. Eet paprika, broccoli, aardbeien, sinaasappel, citroen en drink rozenbottelthee. Goed nieuws voor de jongens: vitamine C is goed voor je zwemmers.

Negeer je klasgenoten. Ze zullen je toch alleen maar opzwepen met irritante vragen waarop je het antwoord toch niet weet. Zo zakt de moed al in je schoenen alvorens je nog maar de deurklink aanraakt. Focus op jezelf, het is de prof die de vragen stelt, niet jouw vrienden.

Verdeel en heers. Het etmaal voor het examen las je beter een lichter programma in. Zo leef je meer ontspannen toe naar de dag des oordeels, omdat je je planning goed ingedeeld hebt. Die relaxte flow zet zich door naar de volgende dag.

Neem ’s ochtends voor het vertrekken een douche. Zo spoel je de stress en het toekomstige angstzweet van je af. Is trouwens ook veel aangenamer voor de mensen die naast je zitten. En daarbij, als je onfris ruikt dan ga je je focussen op je oksels en niet op je examenvragen.

Sla ’s morgens geen glazen boterham achterover, maar gewoon een goeie beker water. Dat zorgt ervoor dat je stofwisseling op gang komt. Nu jij nog.

(TR)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Hoe ga jij om met de vierde coronagolf?

 Ik ga evenveel uit als vroeger, maar volg de regels
 Ik probeer de regels te omzeilen waar mogelijk
 Ik ga minder uit, door corona
 Ik ging sowieso niet veel uit

Job in the picture

Koel deze zomer af met ijsjes in champagneglazen

We hebben het allemaal weleens gedaan: zelf ijsjes maken van onze favoriete frisdrank. Even een vormpje [...]

29/05/2021

Real life Mario Kart: Op uw plaatsen, klaar, start!

Vanaf september is het Nederlandse Utrecht een kartparcours rijker, en wat voor een. De nieuwe baan [...]

28/05/2021

Intieme trouwceremonie voor Ariana Grande

Afgelopen december maakte Ariana Grande bekend dat zij en haar vriend, vastgoedmakelaar Dalton Gomez, [...]

27/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84