Image
02/07/2014

Jasmien werkt in een bakkerij én in een brasserie

Jasmien V.d.B., 22, Wetteren

Jasmien heeft de handen vol: in het weekend vind je haar als verkoopster in een bakkerij én als serveerster in een brasserie. Daarnaast is ze voltijds student die zich af en toe verwent met een nieuwe tenue of een avondje uit eten. 


Welke studies volg je?
Jasmien:
“Ik studeer communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent.”

Wat is jouw studentenjob?
Jasmien:
“Aangezien ik voor het ogenblik niet veel les heb, heb ik twee studentenjobs. Ik werk als verkoopster in een bakkerij en als serveerster in een brasserie.”

Doe je je werk graag?
Jasmien:
“Ja hoor. Het feit dat ik twee verschillende jobs heb, zorgt voor variatie en daardoor zal de verveling minder snel toeslaan. Elke dag is anders, dus over het algemeen ben ik heel tevreden over mijn studentenjob.”

Hoeveel verdien je?
Jasmien:
“In de bakkerij krijg ik net iets minder dan 9 euro per uur. En als serveerster verdien ik een dikke 12 euro per uur. Een groot verschil dus, maar dat heeft te maken met de sector natuurlijk.”

Vind je het een goed systeem dat studenten maar vijftig dagen per jaar mogen werken?
Jasmien:
“Ja, toch wel. Alhoewel zestig  dagen ook niet slecht zouden  zijn. Maar als je meer werkt, is je impact op de economie wel groter, en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je als student de jobs inneemt van werknemers die geen student meer zijn...”

Vind je het eerlijk dat jobstudenten minder sociale bijdragen moeten betalen dan werkstudenten?
Jasmien:
“Ik vind het heel normaal aangezien zij ook meer dan vijftig dagen werken. Ik weet er niet precies het fijne van, maar het verschil tussen een solidariteitsbijdrage en een sociale zekerheidsbijdrage is wel groot, dus ik hoop voor hen dat ze er wel nog genoeg voordeel uithalen...”

Ben je tevreden over je inkomen?
Jasmien:
“Bij de ene job ben ik al wat meer tevreden dan bij de andere, maar ik heb zeker niet te klagen.”

Hoe vaak werk je?
Jasmien:
“Normaal gezien werk ik elk weekend, zowel in de bakkerij, als in de brasserie. Maar soms kan het zijn dat ik een aantal weken niet werk, bijvoorbeeld tijdens de examens of met het jaarlijks verlof. En ik ben dat werken al zodanig gewoon, dat het raar is als ik eens niet hoef te werken... Straks word ik nog een workaholic! (lacht)”

Waaraan geef je je zuurverdiende centen uit?
Jasmien:
“Ik probeer zoveel mogelijk te sparen, maar af en toe gun ik het mezelf om me eens goed te verwennen. Een nieuw kledingstuk bijvoorbeeld, of een luxueus diner op restaurant... Zaken waar de meeste (vrouwelijke) studenten hun uitgaven aan spenderen, denk ik.”

Wat is jouw droomjob?
Jasmien:
“Misschien keek ik iets te veel naar films, maar als kind wou ik altijd detective of spion worden. Vandaag de dag zie ik het iets realistischer: een job als schrijfster lijkt me echt iets voor mij!”

(SDR)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84