Image
26/08/2014

Nieuwe regels voor fakbars Leuven


“Fakbars moeten opnieuw fakbars worden”, zo stelt Louis Tobback. Volgens de Leuvense burgemeester spreken de goedkope prijzen ook niet-studenten aan, waardoor die zaken eigenlijk geëvolueerd zijn naar gewone cafés, wat dan weer grotendeels aan de basis ligt van de overlast. De universiteit, de stad en de politie zetten binnenkort hun handtekening onder een nieuwe ‘Fakbarcode’, die overlast moet indijken. Zo zouden fakbars een speciaal label kunnen verwerven als ze voldoen aan verschillende punten. Vasthangen aan een studentenkring met een meerderheid van vertegenwoordigers van deze kring in het bestuur, bijvoorbeeld. De fakbarverantwoordelijke wordt aangeduid door het bestuur en is ingeschreven als student van de KU Leuven. Opvallend is dat de limiet van het muziekvolume wordt vastgelegd door de politie, en dat speciale activiteiten op voorhand door LOKO moeten worden vastgelegd in de ‘overlastkalender’ zodat de politie de nodige maatregelen kan nemen. Bovendien moet elke kring een stewardcoarch aanstellen die kort opgeleid is door de politie en zelf een team van studentenstewards coördineert. Buurtbewoners krijgen telkens een telefoonnummer en emailadres van de dagverantwoordelijke, om zo mogelijke problemen in de kiem te smoren.

(SVR)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Helft studentenresto's gaat voor meer plantaardig

De helft van de Vlaamse hogescholen en universiteiten voert actief promotie voor plantaardige maaltijden [...]

29/01/2025

5 Brugse bruggen

1) Bargebrug Gebogen lijnen die helrood oplichten in het groen, dat is hoe deze voetgangersbrug [...]

27/01/2025

5 Antwerpse hoekjes voor kenners

1) De middeleeuwse Vlaeykensgang Een pittoreske 16de-eeuwse gang waar in de middeleeuwen schoenmakers [...]

20/01/2025

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84