Lekker gerechtje: Salade Niçoise met kip natuur
        
        Benodigdheden
De salade : 
 4 blikjes Target kippenwit naturel
300 g extra fijne prinsessenboontjes
4 eieren
4 tomaten
1 sjalot
1 zakje rucola
6 kleine aardappelen (vastkokend)
De dressing:
75 ml fijne olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel (zachte) mosterd
1⁄2 bussel krulpeterselie
peper & zout
Bereiding
De salade:
- Spoel de aardappelen en kook ze ongeschild in een pot water. Kook ze gaar en laat ze nadien goed afkoelen.  Pel ze en snijd ze in brede plakjes.
 
- Nijp de topjes van de boontjes en gaar ze in kokend, licht gezouten water tot ze beetgaar zijn (5-7 minuten). Spoel de beetgare boontjes onder koud, stromend water.
 
- Laat de eieren 8 à 9 minuten koken en spoel ze nadien meteen onder koud stromend water. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in partjes.
 
- Snij  de tomaten ongepeld in gelijke partjes (ongeveer 8 partjes per tomaat).
 
- Pel de sjalot en snij ze in dunne ringen.
 
- Verdeel de sla over de borden en voeg het kippenwit,  boontjes, aardappelschijfjes, tomatenpartjes en eieren toe. Strooi er enkele fijne ringen sjalot over.
 
De dressing:
- Meng de rode wijnazijn en de mosterd. Schenk er beetje bij beetje de olijfolie bij en blijf roeren tot je een gladde vinaigrette verkrijgt.
 
- Snij de krulpeterselie zeer fijn en voeg de snippers bij de dressing. Proef en kruid de vinaigrette naar smaak.