Image
10/11/2014

Koken op kot: vier x vis


Zijn visgerechten moeilijk? Allesbehalve! Bij GUIDO hoef je zelfs niet te hengelen naar lekkere receptjes. We serveren je er vier, netjes op een rij.
Zalm in papillotte (2p)
250 g tagliatelle, 2 zalmmoten, een handvol gehalveerde kerstomaten, een zak jonge spinazieblaadjes, pijnboompitten, olijfolie, sojasaus, dille, zout, peper, witte wijn, zilverpapier
  • Kook de pasta beetgaar en giet ze af.
  • Maak een zakje van het zilverpapier en leg daarin de zalm, wat olijfolie, een scheutje sojaolie en evenveel wijn.
  • Kruid de zalm met zout, dille en peper en voeg de tomaatjes toe.
  • Vouw de papillotte dicht en leg een dikke 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Rooster intussen de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin.
  • Meng de rauwe spinazieblaadjes tussen je pasta.
  • Voeg dan ook de pijnboompitten en de inhoud van de papillotte toe.
 
Ovenschotel met pladijs (4p)
1 pladijs, 4 sjalotten, 1 dl water met opgelost visbouillonblokje, 1 dl droge witte wijn, 250 g champignons, boter, peterselie, paneermeel, peper, zout
  • Laat wat boter 15 seconden smelten in de microgolf en gebruik wat keukenpapier om met die vetstof een ovenschotel in te wrijven.
  • Leg de vis erin en voeg het water, de wijn, wat peper en zout toe.
  • Leg nog een klein beetje boter op de vis.
  • Laat de schotel heel even koken op het vuur en plaats hem dan tien minuten in een voorverwarmde oven op 240 graden.
  • Leg de in schijfjes gesneden champignon op de vis, bestrooi met paneermeel en laat opnieuw tien minuten bakken.
  • Serveer met frietjes (van de frituur).
Vispannetje met Alaska pollakfilet (2p)
140 g Alaska pollakfilet, 5 dl water met opgeloste visbouillonblokjes, een halve broccoli, 60 g garnalen, half doosje room, gruyèrekaas, bloem, 100 g boter
  • Kook de vis gaar in het water.
  • Laat de boter smelten in een pan en voeg vóór de boter begint te bruinen bloem toe.
  • Klop de mengeling tot je een kruimelige massa krijgt en voeg dan de visbouillon en wat room toe. Laat even inkoken tot de saus mooi gebonden is.
  • Kook de broccoliroosjes gaar in kokend water en koel ze dan onmiddellijk af onder koud water.
  • Leg de vis in een ovenschaal en voeg de broccoli en garnalen toe.
  • Overgiet met de saus en bestrooi met wat gruyèrekaas.
  • Laat het geheel een mooi bruin korstje krijgen onder de ovengrill.
  • Serveer met puree.
 
Opgevulde aardappel met garnalen (4p)
4 grote aardappelen, 100 g garnalen, 1 ajuin, 100 ml witte wijn, 500 ml room, bieslook, 50 g gruyèrekaas, peper, zout, nootmuskaat, citroen
  • Kook de gepelde aardappelen gaar en haal dan de pulp eruit.
  • Stoof de fijngesneden ajuin aan met wat wijn en laat enkele minuten inkoken voor je er 100 ml room bijvoegt en het geheel kruidt met zout, peper en nootmuskaat.
  • Plet de pulp, voeg 200 ml room en de ajuin toe.
  • Verknip de bieslook fijn en voeg die dan ook aan de pulp toe, samen met de garnalen en de kaas.
  • Vul de aardappelen en laat een kwartier bakken in de oven op 150 graden.
  • Klop de rest van de room op en voeg wat citroensap en kruiden toe.
  • Overgiet de aardappel met de saus.
 
(SVR)
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Psychologiestudente Marijke wint 500 euro met haar scriptie

In Gent heeft studente psychologie Marijke Tenengbe Kaba de tiende Inclu-Scriptieprijs gewonnen, met [...]

23/07/2025

Gebuisd en niet akkoord... wat nu?

De examens zijn voorbij, maar niet elke student is geslaagd. Ben je gebuisd, maar niet akkoord met je [...]

09/07/2025

De naam van je huisdier zegt veel over jezelf

In het kader van de Olympiade Nederlands werkten onderzoekers van de VUB en KU Leuven samen rond de namen [...]

08/07/2025

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84