Koken op kot: vier x vis
Zijn visgerechten moeilijk? Allesbehalve! Bij GUIDO hoef je zelfs niet te hengelen naar lekkere receptjes. We serveren je er vier, netjes op een rij.
Zalm in papillotte (2p)
250 g tagliatelle, 2 zalmmoten, een handvol gehalveerde kerstomaten, een zak jonge spinazieblaadjes, pijnboompitten, olijfolie, sojasaus, dille, zout, peper, witte wijn, zilverpapier
- Kook de pasta beetgaar en giet ze af.
- Maak een zakje van het zilverpapier en leg daarin de zalm, wat olijfolie, een scheutje sojaolie en evenveel wijn.
- Kruid de zalm met zout, dille en peper en voeg de tomaatjes toe.
- Vouw de papillotte dicht en leg een dikke 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Rooster intussen de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin.
- Meng de rauwe spinazieblaadjes tussen je pasta.
- Voeg dan ook de pijnboompitten en de inhoud van de papillotte toe.
Ovenschotel met pladijs (4p)
1 pladijs, 4 sjalotten, 1 dl water met opgelost visbouillonblokje, 1 dl droge witte wijn, 250 g champignons, boter, peterselie, paneermeel, peper, zout
- Laat wat boter 15 seconden smelten in de microgolf en gebruik wat keukenpapier om met die vetstof een ovenschotel in te wrijven.
- Leg de vis erin en voeg het water, de wijn, wat peper en zout toe.
- Leg nog een klein beetje boter op de vis.
- Laat de schotel heel even koken op het vuur en plaats hem dan tien minuten in een voorverwarmde oven op 240 graden.
- Leg de in schijfjes gesneden champignon op de vis, bestrooi met paneermeel en laat opnieuw tien minuten bakken.
- Serveer met frietjes (van de frituur).
Vispannetje met Alaska pollakfilet (2p)
140 g Alaska pollakfilet, 5 dl water met opgeloste visbouillonblokjes, een halve broccoli, 60 g garnalen, half doosje room, gruyèrekaas, bloem, 100 g boter
- Kook de vis gaar in het water.
- Laat de boter smelten in een pan en voeg vóór de boter begint te bruinen bloem toe.
- Klop de mengeling tot je een kruimelige massa krijgt en voeg dan de visbouillon en wat room toe. Laat even inkoken tot de saus mooi gebonden is.
- Kook de broccoliroosjes gaar in kokend water en koel ze dan onmiddellijk af onder koud water.
- Leg de vis in een ovenschaal en voeg de broccoli en garnalen toe.
- Overgiet met de saus en bestrooi met wat gruyèrekaas.
- Laat het geheel een mooi bruin korstje krijgen onder de ovengrill.
- Serveer met puree.
Opgevulde aardappel met garnalen (4p)
4 grote aardappelen, 100 g garnalen, 1 ajuin, 100 ml witte wijn, 500 ml room, bieslook, 50 g gruyèrekaas, peper, zout, nootmuskaat, citroen
- Kook de gepelde aardappelen gaar en haal dan de pulp eruit.
- Stoof de fijngesneden ajuin aan met wat wijn en laat enkele minuten inkoken voor je er 100 ml room bijvoegt en het geheel kruidt met zout, peper en nootmuskaat.
- Plet de pulp, voeg 200 ml room en de ajuin toe.
- Verknip de bieslook fijn en voeg die dan ook aan de pulp toe, samen met de garnalen en de kaas.
- Vul de aardappelen en laat een kwartier bakken in de oven op 150 graden.
- Klop de rest van de room op en voeg wat citroensap en kruiden toe.
- Overgiet de aardappel met de saus.
(SVR)