Image
19/10/2014

‘Meneer, er zit een worm in mijn hamburger’


Donderdag lanceerde het studentenrestaurant aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) de wormenburger op het menu. Een hamburger gemaakt op basis van larven van de buffalokever. 400 burgers gingen er de deur uit en de reacties waren overwegend positief. Op dit moment is twee derde van de landbouwgrond ingenomen door gewassen voor veevoer. Insecten daarentegen, hebben 12 keer minder voedingsstoffen nodig dan koeien en de helft minder dan kippen. Vorig jaar keurde het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid tien insectensoorten goed, waaronder dus deze buffalokever. Die overigens ook gebruikt worden in vogel- en visseneten. Voor zij die nieuwsgierig zijn, de insectenburgers zijn te vinden in supermarkten Delhaize en Spar aan een portefeuillevriendelijk prijsje. (CG)
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Eerste zwangere mummie ontdekt

Poolse wetenschappers ontdekten met behulp van radiologisch onderzoek voor het eerst de mummie van een [...]

02/05/2021

Handgranaat in Duits bos blijkt seksspeeltje

Tijdens haar route door een bos in Passau aan de Duitse grens met Oostenrijk, kwam een joggende vrouw [...]

01/05/2021

Mei Plasticvrij gaat van start

Voor velen is 1 mei niet langer alleen de Dag van de Arbeid, maar ook het begin van Mei Plasticvrij. [...]

30/04/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84