Image
04/01/2015

Onze mening over Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, The Evil Within, Disney Infinity 2.0 & Driveclub


Sherlock Holmes: Crimes & Punishments (PS4, Xbox One)
 
Je gameconsole wordt een echte teletijdmachine om een flinke eeuw terug te reizen naar het London van de fictieve detective Sherlock Holmes. Alles begint in het appartement van Holmes aan Baker Street, waar hij zowat alles behalve het bed deelt met zijn maatje Dr. Watson. De locatie dient als uitvalsbasis om verschillende moordzaken in de stad op te lossen en zoals je mag verwachten in dit whodunit-spel, is de dader nooit de eerste verdachte die in het vizier komt. Om de oplossing te vinden, moet je verdachten en betrokkenen verhoren, locaties onderzoeken en bewijsmateriaal verzamelen. Al die facts worden op een inventieve manier visueel weergegeven in het notitieboek van Holmes en het is jouw taak om de juiste verbanden te leggen, maar ook om morele keuzes te maken. Op het einde zit je vaak met twee of meer verdachten die passen in het profiel, maar die totaal andere beweegredenen hebben. De scenario's van de moordzaken zitten slim in elkaar en zijn best wel plezierig om op te lossen. Je moet wel bereid zijn om je aan te passen aan het tempo van dit spel. Vergeleken met de rotvaart waarmee sommige games over je scherm denderen, is dit een echte stoomtrein en dat past natuurlijk wonderwel bij het tijdskader van Sherlock Holmes. De lange dialogen in het meest bekakte Cockney Engels, het knisperende haardvuur op de achtergrond en de mistige landschappen zorgen ervoor dat deze game de ideale sfeermaker is voor een winterse gamenamiddag.
 
 
The Evil Within (PS4, Xbox One)
 
Een iets te ijverige politieagent wordt naar een psychiatrische instelling gestuurd, waar de verdiepingen bezaaid liggen met patiënten en verplegers die op een onbekende manier zijn gestorven. Het is het akelige begin van een game vol bloed, vreselijke monsters en een mysterieuze parallelle wereld waar het kwaad heerst. Elke normale mens zou zo snel mogelijk rechtsomkeer maken of zich een kogel door het hoofd schieten om snel van al die miserie af te zijn, maar dan werd het natuurlijk een erg korte game. The Evil Within levert alle bekende ingrediënten die je van een survival horror-spel verwacht. Een zelfverklaarde held levert met roestige wapens een eenzame strijd tegen al het kwaad van de wereld en slaagt daar ondanks een paar schrammen wonderwel in. De graphics zijn helemaal 2014 en zorgen voor ongekende gruwel op je televisiescherm. Maar: been there, done that. Het verhaal, de locaties (alweer een verlaten psychiatrische instelling?) en de personages zijn we allemaal al meermaals tegengekomen in de voorgangers van deze game, zodat het cliché een beetje gaat vervelen en dit spel eerder lachwekkend dan angstaanjagend werkt. Liefhebbers van het genre zullen zeker hun zieke geest kunnen bevredigen met The Evil Within, maar het zou fijn zijn om nog eens echt met kippenvel naar bed te gaan na het gamen.
 
 
Disney Infinity 2.0 (PS4, Xbox One, Wii U)
 
Iets meer dan een jaar geleden maakte Disney ons en een hoop andere brave kindjes enorm blij met Disney Infinity, een spel waarin je zelf aan de slag mag met de verschillende bekende Disney-personages in een wereld die je volledig naar eigen believen en waanzin kan bouwen. De unieke feature van dit spel is de Infinity Base, die je via usb aan je console hangt en waarop je echte poppetjes van je personages moet plaatsen om ermee te spelen. Met de 2.0-editie gaat Disney verder op het ingeslagen pad en tackelen ze een aantal tekortkomingen van de eerste versie. De story mode is misschien niet superuitdagend voor 18-plussers, maar het is vooral de vernieuwde Toybox die je zal bekoren. Zo is het in die sandbox veel makkelijker om objecten te plaatsen en zo je eigen fantasiewereld te bouwen. Je wordt ook minder aan je lot overgelaten door een uitgebreide en speelse tutorial in diezelfde Toybox. Het beste nieuws zijn echter de nieuwe personages waarmee je kan spelen. Want waar de eerste Infinity nog heel hard inzette op de Disneyhelden uit je kinderjaren, trekken ze nu hun Marvel-troef uit de kast met sets van de Avengers, Guardians Of The Galaxy en Spider-Man. Laat je fantasie de vrije loop. Wat dacht je van Spider-Man die rondvliegt op Dumbo met een Pirates Of The Caribbean-zwaard in de hand? The sky is the limit 2.0.
 
 
Driveclub (PS4)
 
In de racegame Driveclub wordt geen tijd verspild aan het schetsen van een verhaal of context. Je gezichts- en geschiedenisloze chauffeur neemt meteen plaats achter het stuur om te starten in de eerste race. Wat nog opvalt, is dat je tijdens het rijden niet wordt afgeleid door een pompende soundtrack. Je hoort het pure geluid van een goed bollende motor in actie. Wie de soundtrack mist, kan die trouwens bij de opties wel activeren en zo genieten van de beats van Noisia en DJ Shadow. Verder wordt ook afgestapt van de open wereld met opdrachten op elke hoek van de straat, zoals we dat de laatste jaren almaar vaker zagen bij verschillende racegames zoals Need For Speed en Burnout. In Driveclub kies je zoals vanouds gewoon races uit een overzichtelijk menu. Back to basics, hebben ze dus gedacht bij Evolution toen ze aan deze game begonnen, maar jammer genoeg hebben ze daarmee ook een spel gemaakt dat een identiteit mist om zich sterk te houden tussen alle andere racegames. Driveclub verdient echter wel het voordeel van de twijfel, al was het maar door de prachtige decors die voorbijschieten langs je zijraam. Of de geweldige evenwichtsoefening tussen onhandelbaarheid en bestuurbaarheid van de wagens, waardoor je af en toe flink uit de bocht vliegt maar toch heelhuids richting eindmeet vlamt. Leuk racen dus, maar niet meer dan dat.
 
(SVK)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84