Image
14/12/2014

Enkele nieuwigheden in technologieland


Xbox One
 
De echte fans zijn enkele maanden geleden al de grens met Frankrijk of Duitsland overgestoken om hun felbegeerde Xbox One te kopen. Maar vanaf nu vind je de nieuwe speldoos van Microsoft ook gewoon in de winkels in ons eigen land. Samen met de PlayStation 4 en de Wii U is de nieuwste generatie consoles nu dus helemaal compleet. Maar wat heeft deze Xbox One dat die andere twee niet hebben? Het meest sluitende antwoord op die vraag is dat de Xbox One veel meer is dan een gamemachine. Natuurlijk speel je de coolste games met de beste graphics op deze console en sommige zijn exclusief speelbaar op de Xbox One, zoals racegame Forza Horizon 2 en shooter Halo: The Master Chief Collection. Maar in vergelijking met de concurrentie is deze nieuwe Xbox een uniek multimediaal sluitstuk in je huiskamer dat veel meer doet dan games draaien. Zo kan je je digibox aansluiten aan deze console en via de Xbox One naar tv kijken zonder te switchen van inputkanaal. Of zap naar de televisie van de toekomst met een film-on-demand of de Netflix-app. Ook andere online toepassingen zoals Skype krijgen een nieuwe dimensie dankzij de Kinect-camera. Je kan al deze activiteiten bovendien combineren met een game in een splitscreen. En dan zijn er nog de kleine snufjes. Zo start de Xbox One via stembesturing als je luidop ‘Xbox On’ zegt. Alsof je de toekomst in huis hebt gehaald.
 
Richtprijs: 399 euro
Website: www.xbox.com/nl-be
 
LG G Watch R
 
Smartphonemakers hebben jarenlang strijd geleverd voor een plaats in je broekzak, maar het komende jaar wordt het strijdtoneel verplaatst naar je pols. Samsung was er lange tijd mee bezig, maar het spel zit nu echt goed op de wagen sinds Apple deze herfst officieel zijn eerste smartwatch aankondigde. Aan Android-kant lijkt LG het beste antwoord te kunnen bieden op de Apple Watch. Eerder dit jaar lanceerden ze al de LG G Watch, maar dat zag er zoals vele slimme uurwerken uit alsof het was gestolen op de set van Star Trek: uitermate technisch vernuftig, maar tegelijkertijd ook best wel lelijk en ondraagbaar. De update in de vorm van de LG G Watch R zapt de smartwatch terug naar deze tijd en maakt er een hebbeding van dat je ook effectief rond je pols wil binden. Het rechthoekige display is veranderd in een ronde vorm, waardoor het er al veel meer als een horloge uitziet. Dat gevoel wordt enkel maar versterkt door de keuze uit verschillende verwisselbare bandjes om je Watch te personaliseren. Niet enkel het uitzicht van de smartwatch is een hoogst persoonlijke zaak, ook het mogelijke nut ervan. Gadgetliefhebbers smullen ongetwijfeld van dit technologisch snufje, maar of je echt zit te wachten om berichten te lezen via je pols, om constant je hartslag te meten of om je Facebook in het mini te zien, moet je vooral zelf uitmaken.
 
Richtprijs: vanaf 269 euro
Meer info: www.lg.com/nl
 
Jawbone UP24
 
Smartwatches zijn maar een deel van de hele zwik aan draagbare technologie die je wordt aangeboden om rond je lijf te binden. Aan je pols is immers ook nog plaats voor een fitnessbandje zoals Fitbit of Fuel van Nike. Jawbone brengt met de UP24 ongetwijfeld een van de meest complete oplossingen voor wie graag zijn gezondheid wil meten. Het polsbandje heeft geen eigen display, maar is in real time gelinkt aan een app op je smartphone om zo je work-outstatistieken te tonen. De UP24 is een echte life coach die bijhoudt hoeveel stappen je hebt gezet en ook andere work-outs zoals fietstochten of zwembadbezoeken trackt voor een completer beeld van je fitheid. Diehards kunnen zelfs hun maaltijden toevoegen via de app, om zo een economisch en correct overzicht te maken van het aantal calorieën dat je inneemt en opnieuw verbruikt. En dat allemaal zonder het irritante stemgeluid van Sonja Kimpen. De UP24 is niet enkel overdag je beste vriend, want de polsband meet ook je slaapgedrag. Omdat de technologie een onderscheid kan maken tussen diepe en lichte slaap, is het ook de ideale wekker, aangezien het bandje enkel zal beginnen te trillen als je in een lichte slaapcyclus zit, waardoor je meer uitgerust aan je dag kan beginnen.
 
Richtprijs: 129 euro
Meer info: www.jawbone.com 
 
(SVK)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

Poll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84