Image
28/12/2014

Lantau Island


Soms komt een reiziger op onvergetelijke plaatsen terecht die echter om een of andere reden moeilijk aan te raden zijn als bestemming op zich. Het is te ver. Of het is lastig en duur om er te geraken. Of het is er mooi, maar je hebt het in minder dan een dag gezien. Of in de buurt liggen bekendere trekpleisters. Dat is zonde, want veel van deze 'kleine' bestemmingen zijn perfect mogelijk als sidetrip terwijl je eigenlijk aan een grotere reis bezig bent.
 
Vandaag neemt GUIDO je mee naar het groene LANTAU ISLAND in de baai van Hongkong.
 
Waar ligt het?
 
Lantau Island is het grootste eiland in de baai van Hongkong, aan de monding van de Parelrivier. Voor alle duidelijkheid: Lantau is dus niet het beroemde, overbevolkte eiland met de wolkenkrabbers. Dat is veel kleiner en heet simpelweg Hong Kong Island.
 
Waarom erheen gaan?
 
Lantau Island is China in zakformaat. In een paar uur tijd kan je er zowat alles beleven wat reizen in Azië zo leuk maakt.
 
In combinatie met?
 
Lantau is ideaal voor een dagtrip om te ontsnappen aan de waanzinnige drukte van Hongkong. Je kan het eiland ook verkennen als stopover terwijl je wacht op een aansluitende vlucht naar bijvoorbeeld Australië of Nieuw-Zeeland. Zo'n blitzbezoek is makkelijk te regelen, want de internationale luchthaven van Hong Kong ligt op Lantau Island.
 
Wat is er te zien?
 
De grootste attractie van Lantau Island is de Ngong Ping 360, een kabelbaan van bijna zes kilometer lang die je in twintig minuten over de baai van Tung Chung en de heuvels van het binnenland tot op het plateau van Ngong Ping hijst. Het kost wat geld, maar zeker doen, want het uitzicht vanuit de vliegende gondels is ongelooflijk.
 
Op het plateau van Ngong Ping staat de Tian Tan-boeddha, het grootste bronzen beeld van een zittende boeddha ter wereld. Het is 26 meter hoog en redelijk indrukwekkend, maar het heeft geen enkele kunsthistorische waarde, want het dateert pas van 1993. Je kan er ook in, maar daarvoor moet je betalen.
 
Na je bezoek aan de reuzenboeddha daal je met de trap af naar wat eerlijk gezegd een soort boeddhistisch pretpark lijkt, maar het is allemaal best plezant en fotogeniek. Het Po Lin-klooster is een bezoek waard als je nog nooit een boeddhistische tempel hebt gezien, en de vegetarische lunch in het restaurant van het klooster is populair, goedkoop en lekker.
 
Ook een must voor Lantau-bezoekers is het gezellig rommelige vissersdorpje Tai O. Het dorp is driehonderd jaar oud en het is fijn om er de vissersbootjes te zien laveren tussen vervaarlijk overhellende paalwoningen.
 
Maar misschien zal al dat Chinees gedoe je worst wezen en wil je gewoon een dagje doorbrengen in Disneyland Hong Kong. No problem, want dat sprookjesoord ligt ook op Lantau Island. Het is het kleinste van de wereldwijde Disneyland-themaparken, maar er valt genoeg te beleven voor een dag rozig amusement. De toegangsprijs schommelt rond de 45 euro.
 
Wanneer is de beste periode?
 
In de zomer is het heet en vochtig in Hong Kong. De heuvels van Lantau zijn dan mooi groen, maar het is drukkend warm met mist en regen. In de winter is het aangenaam en helder weer, maar het landschap is dan vrij dor.
 
(HDP)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84