Image
29/11/2014

Style by EMMA*: Een sprintje richting sportieve winter

Styling experte, blogster & fashionista pur sang Emma Gelaude signaleert voor GUIDO de hotste trends en vertaalt ze in inspirerende outfits, handige tips & tricks en absolute must-haves ...
We zijn collectief gek op de sporty look, en dat is de designers niet ontgaan. Vandaar dat deze dynamische trend, met de Alexander Wang X H&M-collectie als paradepaardje, hoge toppen blijft scheren. De bestsellers uit de basket- en loopsport hangen ook dit seizoen steevast in de rekken. De codewoorden voor de komende gure dagen: comfortabel, stoer en urban chic.

Algemene kennis: (felgekleurde) sneakers vormen de basis en die match je met zowat elke vorm, stijl en kleur die je maar kan bedenken. Een nachtje dansen in je sexy niemendalletje kan voortaan op al even sexy sportschoenen. Tip voor een geslaagde look: combineer een (enkel)lange mantel, een skinny jeans of joggingbroek met een gestreept bovenstuk en leuke sneakers en je bent instant sporty, winterproof én city chic. Werk af met een hoed als stijlvol detail. Mannen gaan voluit voor het sportieve thema in de vorm van baseball jackets, sweaters met opdruk, hoodies in alle tinten en hippe sportschoenen of sneaker boots.

Stijl versus comfort

Sportieve kledij staat natuurlijk garant voor comfortabel, en dat is altijd leuk meegenomen. Maar comfort is wel niet de enige parameter waar je rekening mee moet houden als we het hebben over de sporttrend. Wie full body in een volumineus gewatteerd trainingspak wil rondhossen, zoekt beter sportvelden op in plaats van stadscentra. De echt coole city look is namelijk altijd een tikkeltje posh en daarvoor moet je een tandje bijsteken. Zo beperk je de sportieve elementen tot maximum twee items per ensemble of werk je af met kledingstukken en accessoires die wel een sporty touch hebben, maar die je daarom niet per se zou dragen om naar de fitness te gaan.

Corporate dresscode

Hou er ook rekening mee dat sportswear niet meteen de meest professionele indruk geeft. Voor sollicitaties, mondelinge examens of de eerste dag op de werkvloer kan hoog scoren op comfort niet altijd in je voordeel uitdraaien. Sneakers bijvoorbeeld, hoe chic ook, blijven in de perceptie van werkgevers en examinatoren nog dikwijls uitsluitend gelinkt aan sport en casual. Als je gaat solliciteren, check online op de site of je foto’s vindt van managers en personeel. Doorgaans een indicatie van wat de corporate dresscode is. Banken staan bijvoorbeeld niet onmiddellijk bekend als hardcore fans van de glimmende baseball jacket. Weet dus wat je waar en wanneer draagt.


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84