Image
24/02/2015

Sharing is caring… en ’kweetniehoe’ populair

Initiatieven waarbij spullen gratis worden aangeboden duiken tegenwoordig overal op en studenten springen maar al te graag op die kar vol cadeautjes. Voor één keer staan we dan ook zoekertjes toe in ons magazine en daar maakten deze studenten gretig gebruik van. 
 
WANTED: “Kotstudenten met kritische blik”
Wie? Brecht Van Genechten, een 23-jarige student uit Balen.
Wat? "Samen met enkele andere studenten en pas afgestudeerden ben ik op zoek naar jongens en meisjes over heel België die hun eigen kot willen analyseren: hygiëne, sfeer, bereikbaarheid van de kotbaas, infrastructuur en prijs-kwaliteit. Dat kan eventueel ook anoniem. De bedoeling is om begin maart de website www.kotreviews.be online te gooien, om zo studenten te helpen om in de toekomst een geschikte kamer te vinden."
Als dank? "We kunnen nu al zeggen dat we prijzen verdelen, maar we gaan nog niet verklappen welke."
Contact? kotreview@hotmail.com
 
WANTED: “Modellen, stylisten, modeontwerpers”
Wie? "Wij zijn Niene, Heather en Lotte, drie toffe vriendinnen die fotografie studeren in het Narafi in Brussel."
Wat? "We zijn op zoek naar mensen met enige ervaring in de modewereld (modellen, stylisten, modeontwerpers) die in de eerste week van maart wat tijd kunnen vrijmaken. Ook studenten en ander opkomend talent mogen zich geroepen voelen, zolang het enthousiasme maar groot is. Daarnaast zoeken we voor de fotoshoots ook nog toffe locaties in de buurt van Nieuwpoort. Een vervallen garage, een woonkamer vol designmeubelen… Een ruimte die net dat tikkeltje meer heeft."
Waarvoor? "De eerste week van maart gaan we samen met onze medestudenten op modeweek in Nieuwpoort. De bedoeling is dat we gedurende deze week volledig worden ondergedompeld in de modefotografie, vandaar dat we mensen zoeken om ons superteam te vervolledigen."
Als dank? "We bieden de mensen die ons willen helpen eerst en vooral een supertoffe ervaring aan, waar zowel zij als wij uit kunnen leren. Daarnaast krijgen ze nadien uiteraard ook de foto’s, die kunnen worden gebruikt in hun portfolio of als herinnering. Aangezien we zelf ook student zijn, weten we maar al te goed dat het niet voor iedereen evident is om kosten te maken, dus zijn we eventueel wel bereid om daarin tussen te komen en bijvoorbeeld de vervoerskosten naar Nieuwpoort terug te betalen."
Contact? niene.vandromme@student.luca-arts.be
 
WANTED: "Enthousiastelingen om mee op kamp te gaan"
Wie? "Ik ben Jolien Wulteput, 23 jaar oud. Ik studeer Pedagogische Wetenschappen aan de universiteit van Gent en zit nu in mijn tweede master Orthopedagogiek."
Wat? "Ik zoek enthousiaste jongeren die tijdens de paas- of zomervakantie een weekje de tijd hebben om samen met enkele andere studenten op kamp te gaan met Joka. We verblijven in een voorziening voor mensen met een beperking, ouderen of in een psychiatrische instelling. De bedoeling is extra activiteiten te organiseren voor de aanwezige bewoners. De kampen zijn verspreid over heel Vlaanderen en Brussel en er zijn zowel in de vakanties als tijdens het academiejaar."
Als dank? "Voor een Joka-week word je niet betaald, maar je moet zelf ook niets betalen, want je slaapplaats en maaltijden worden aangeboden door de voorziening. Bekijk het vooral als een uitzonderlijke week vakantie, waarbij je nieuwe vrienden maakt en leuke dingen meemaakt. En bovendien staat een weekje vrijwilligerswerk ook niet slecht op je cv."
Contact? www.jokaweb.be
 
WANTED: “Studenten die het onderwijs willen herdefiniëren”
Wie? "Ik ben Jasper Goyvaerts, 24 jaar en student Master of Information Management aan de KU Leuven."
Wat? "Ik zoek mensen die Noteble mee bekend willen maken in hun universiteit of hogeschool. Dat is een sociaal leerplatform, opgestart in september vorig jaar, dat studenten met elkaar verbindt. Ze kunnen er studiemateriaal gratis met elkaar delen en worden beloond voor studie-inspanningen. Hoe? Zo stijgen ze in de virtuele ranking en het is onze bedoeling om in de nabije toekomst met behulp van onze partners prijzen uit te delen aan de ‘topscorers’."
Waarvoor? "We willen een platform worden dat kan fungeren als persoonlijk studieplatform voor elke student, dat helpt bij studieproblemen en helpt bij het aanleren van extra vaardigheden die essentieel zijn voor bedrijven en de maatschappij."
Als dank? "In ruil kunnen we je een werkervaring bieden in een toffe start-up. Je maakt connecties en contacten in de start-upcommunity, krijgt uitnodigingen voor toffe teambuildingevents en - last but not least - een Noteble T-shirt."
Contact? www.noteble.com
 
WANTED: “Een songwriter”
Wie? "Jowkes! Ik ben Joris Dewinter, een 18-jarige student Bio-ingenieur. Ik kom oorspronkelijk uit Vlaams-Brabant, maar omdat ik in Gent studeer en er op kot zit, aanschouw ik Gent als mijn woonplaats, mijn tweede thuis! Ik ben een bezig iemand met heel wat talenten die je me op het eerste gezicht niet zou toeschrijven. Ik ben sportief, avontuurlijk en creatief, maar ook muzikaal, en daarover gaat dit zoekertje."
Wat? "Aan de muziekacademie heb ik 9 jaar lang een opleiding muziekschriftuur gevolgd, maar daar leerden we enkel muzieknoten op papier te zetten. Nogal saai dus. Ik zoek iemand die me kan leren om een echte song te schrijven. Ik had al wat gesurft om een goede cursus songschrijven te vinden, maar zonder resultaat. Hopelijk voelt iemand zich gemotiveerd om mij enkele tips te geven? Een groot artiest eventueel? (lacht)"
Waarvoor? "Aan de muziekacademie heb ik ook een klassiek geschoolde gitaaropleiding gevolgd en daarbij vond ik het best wel spijtig dat er zelden of nooit akkoorden in naar boven kwamen. Het waren vooral klassieke stukken. Ik zou dus graag méér uit mijn gitaar halen en akkoorden leren, zodat ik mijn eigen songs die ik door jouw hulp zal leren schrijven, zelf kan begeleiden. Ter info, naast gitaar speel ik ook nog saxofoon, en ik heb ook al wat ervaring als zanger. Niet alleen in de gemeentemusicals, maar ook als Tiny Tim in de musical Scrooge, die in Zaventem speelde. Ik kan me in bijna alle genres vinden, maar als ik enkele namen moet noemen, dan ga ik voor Mumford and Sons, Explosions in the Sky en U2."
Als dank? "Waar ik iemand kan helpen, help ik graag! Ik kan lekker koken volgens vrienden en familie en kan voor de persoon die mij zou helpen wel eens chef-kok spelen. Echt waar, de helpende hand die mij een song kan laten schrijven, verdient mijn eeuwig respect en mag me zeker om een wedergunst vragen."
Contact? Joris.dewinter.96@gmail.com
 
WANTED: “Studenten die graag reizen”
Wie? "Ik ben Jeroen Beysens, een 20-jarige student Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, en ik hou van reizen. Ik heb het gros van de Europese landen bezocht en sta te popelen om naar andere continenten te trekken. In mijn vrije tijd plan ik graag reizen op het internet, zowel voor mezelf als voor familie en vrienden. Zo vond ik bijvoorbeeld al een vierdaagse citytrip naar Barcelona inclusief vlucht voor 69 euro en een retourticket naar de Malediven in de zomer voor maar 483 euro."
Wat? "Omdat ik merkte dat je veel kunt besparen op een reis en vele mensen zich daar nog niet bewust van zijn, ben ik een website en Facebookpagina gestart waarop ik dagelijks de beste vakantiedeals post. Van goedkope losse vliegtickets tot volledige pakketreizen die extreem laag geprijsd zijn en dus de moeite waard zijn om te boeken. Ik zoek dus studenten die willen reizen voor een studentikoze prijs zonder dat ze urenlang het web moeten afspeuren."
Contact? "Hou mijn Facebookpagina Flightguru in het oog. Stuur me gerust ook een bericht als je een specifieke reis wil boeken. Dan werk ik jouw plannen gratis en met veel plezier uit."
 
WANTED: “Muziekliefhebbers/platenverzamelaars”
Wie? "Ik ben Samuel Mahy, 22 jaar, en zit in mijn derde en laatste bachelor Biochemie aan Odisee in Gent, waar ik al drie jaar op kot zit."
Wat? "Ik heb al heel wat cadeaus ontvangen via initiatieven als Freecycle: een grafische rekenmachine, wokpan, deuralarmen, zetels, balpennen, kladpapier, eten… En dus vond ik het wel eens tijd om wat terug te geven aan de gemeenschap. Zo heb ik al een vormpje om bierblikjes te stapelen in de koelkast weggegeven, en ook een tiental vinylplaten. Daarop had ik trouwens onmiddellijk 80 reacties. Raar, aangezien ik erbij had gezet dat ik de platen persoonlijk barslecht vond. Smaken verschillen zeker? De persoon die ze uiteindelijk mocht komen halen, had een potje zelfgemaakte confituur mee. Jammer genoeg heb ik die nog altijd niet open gekregen. Ofwel zit dat deksel echt supergoed vast, ofwel ben ik een mietje. (lacht) In elk geval, aangezien mijn collectie platen zienderogen mijn kasten aan het ontgroeien is, geef ik er opnieuw enkele weg. Liefst aan mensen die er effectief naar willen luisteren, niet om chipskommen van te maken of zo."
Contact? samuel.j.mahy@gmail.com
 
Enkele gelijkaardige initiatieven: 
‘Freecycle Friends’
‘Meet & Eat’
‘Ruilen/weggeven/verkoop van IKEA-gerief’
‘Yerdle’
‘Gedeeld gebruiken’
‘Ik geef weg’
‘100% Gratis’
‘Online Weggeefwinkel’
‘Ik zoek’
 
(SVR)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Job in the picture

Mensen die alcohol drinken trekken muggen aan

Wil je muggenbeten vermijden? Dan is minder alcohol drinken de boodschap. In 2002 onderzochten Japanse [...]

22/05/2021

Ferrero Rocher-ijs in aantocht

Heb jij soms moeite om te kiezen tussen een stuk chocolade of een ijsje? Geen nood, Ferrero heeft voor [...]

21/05/2021

Demi Lovato uit zich als non-binair

Gisteren kwam de eerste aflevering van de nieuwe podcast van Demi Lovato online: ‘4D with Demi [...]

20/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84