Image
30/03/2015

Fez (PS4, Xbox 360)

Gaming is big business, waarin grote budgetten worden gespendeerd om kaskraker na kaskraker te maken. Dat levert heel wat mooie games op, maar het nadeel is dat veel steengoede ideeën nooit de huiskamer halen, omdat de grote huizen er niet in geloven. 
Dankzij de downloadshops van de verschillende consoles krijgen indiegames de laatste tijd gelukkig weer iets meer plaats om zich te tonen, maar ze blijven wel schromelijk ondergewaardeerd. Fez is een van de beste ambassadeurs voor de indiegame-scene. In deze puzzelgame zit een ton humor, mooie multikleurige omgevingen waar je instant vrolijk van wordt en bovenal een uiterst competitief en uitdagende gameplay. Het beste nieuws is dat je al voor een democratische 10 euro met dit spel aan de slag kan. Wie meer wil weten over de rock-’n-roll die gepaard ging met de ontwikkeling van Fez, moet zeker de documentaire Indie Game: The Movie checken, die je onder andere via Netflix kan bekijken. Wie weet gaat het ook bij jou kriebelen om je eigen spel te maken?
 
(SVK)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84