Image
26/02/2015

Little Tulip (Le Lombard)

Ze vormden een gouden duo, maar hun laatste samenwerking dateert al van 25 jaar geleden. De Franse tekenaar François Boucq was toen vooral bekend voor zijn satirische kortstrips. De Amerikaanse schrijver en universiteitsprofessor Jerome Charyn zag in Boucqs weelderige tekenstijl echter ook dramatisch potentieel, en dat leverde twee onsterfelijke stripklassiekers op: De vrouw van de tovenaar en Duivelsmond.
 
Het waren graphic novels avant la lettre, toen die term nog moest worden bedacht. En kijk, Boucq en Charyn hebben elkaar na al die jaren teruggevonden. De kwarteeuw heeft niets veranderd: Little Tulip is weer zo'n bikkelhard en veelgelaagd verhaal over een jongen die in z'n prille jeugd wordt gestaald in een genadeloze Russische goelag en decennia later in een groezelig New York overleeft als tattoo-artiest en profieltekenaar voor de politie. Schitterend getekend en ingekleurd door de grafisch meest begaafde autodidact uit de Europese stripwereld, en filmisch verteld door een literaire veteraan in de beste Amerikaanse traditie: Little Tulip is vintage Scorsese in stripvorm.
 
(HDP)
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84