Image
06/03/2015

Wat te doen dit weekend?

Sabine Hagedoren en Frank Deboosere hebben het beloofd: dit weekend wordt het mooi weer! Wel, op zomerse temperaturen hoeven we natuurlijk nog niet te rekenen, maar met de eerste zonnestralen op onze snoet begint het lentegevoel alvast stevig te kriebelen. We hebben speciaal voor jullie enkele leuke uitjes opgesnord, indoor én outdoor.

 
1.Museum Night Fever
Altijd al willen weten hoe een museum er by night uitziet? In het kader van Museum Night Fever openen de Brusselse musea hun deuren tot na middernacht. Voor de energiebommen die nog niet naar bed willen, is er nog de exclusieve afterparty in de Magdalenazaal.
 
2.ABBota 2015
Wie verlangt naar de festivalzomer, kan voorlopig al zijn hartje ophalen aan het minifestival ABBota. Bands zoals onder andere ‘Applause Applause’ en ‘Alaska Gold Rush’ laten je kennismaken met het beste van de pop- en rockscene van dit moment.
Vrijdag 6 maart tot zaterdag 7 maart
Ancienne Belgique, Brussel en Botanique, Sint-Joost-Ten-Node
 
3.Koopweekends
Zondag Shopdag! In heel wat steden openen de winkels nu zondag hun deuren. Ideaal om je nieuwe lentegarderobe aan te vullen, niet? Leuven biedt dit weekend trouwens twee outlets onderdak. In Docks Factory Outlet, langs de Vaart, bots je zaterdag én zondag op merken als Only, Vero Moda, Vila, Kocca en Pieces, terwijl shopaholics zondag in de Brabanthal kledingstukken van 365 verschillende merken kunnen kopen op Kleding Outlet Beurs Leuven.
 
 
4.Bibberduik
Ijsberen die een frisse duik willen nemen, moeten daarvoor zondag in de Gentse Blaarmeersen zijn. De Bibberduik zou normaal begin februari doorgaan, maar werd toen afgelast wegens… te koud.
 
5.Language days
Als je nog geen echte talenknobbel bent, kan je deze zaterdag een kijkje nemen op de International Language Days in Brussel. Je kan er deelnemen aan workshops, taaltesten afleggen of meer informatie krijgen  over een stage- en werkmogelijkheden in het buitenland.
 
6.Design Markt
Dit weekend staat in het Gentse ICC een waar design-paradijs opgesteld. Je kunt op de Design Markt niet alleen verliefd worden op vintage of strakke meubels, maar krijgt er ook gratis inrichtingsadvies van een expert.
 
7.Grand Ladies Day
Dames zijn zaterdag welkom op de Brusselse Grand Ladies Day, waar ze zich een hele dag kunnen laten verwennen in beautystanden, eetgelegenheden en workshops, en niemand minder dan Pascale Naessens komt langs voor voedingsadvies. 
 
8.Spookwandeling
Omdat het nog zo lang wachten is op Halloween organiseert Antwerpen een Spookwandeling. Durvers dwalen door steegjes in Antwerpen en luisteren op de donkerste plekken naar griezelige verhalen. Voor tien euro bibber je mee.
 
9.Opendeurdag Cristal Arena
Altijd al eens alle hoeken van het voetbalstadion willen ontdekken? Zaterdag kan dat in Genk, want fans worden zaterdag tijdens een twee uur durende rondleiding door de Cristal Arena gegidst.
 
10.Bal Rat Mort
In het Kursaal Oostende komen zaterdag dan weer fans van het Jamaicaanse carnaval bijeen voor Bal Rat Mort. Feestvierders showen in de traditionele carnavalskledij hun losse heupen  en dingen mee naar de prijs voor de Beste outfit. Verschillende dj’s doen het feest helemaal losbarsten, dus haast je om een ticket te kopen. 

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84