Image
07/04/2015

Muziek doet ons eten beter smaken


Zullen studentenresto’s binnenkort aangepaste muziek door hun boxen knallen? Als het van Professor Charles Spence van de Oxford University afhangt wel. Volgens hem kan sommige muziek wel degelijk een invloed hebben op je smaakpapillen. Zo complimenteert de muziek van Luciano Pavarotti het best de smaak van chocolademousse en is het een goed idee te luisteren naar The Beatles terwijl je fish and chips eet. Zuur eten smaakt beter bij het horen van hoge tonen, terwijl bitter eten dan weer het beste uitkomt bij lage tonen. Een gepaste cd uitkiezen voor je volgende etentje was nog nooit zo moeilijk.
(LVM)
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Klassieke muzieklessen op Youtube alsmaar populairder

Wie zegt er dat je een opleiding moet volgen om muziektheorie te beheersen? Een groep klassieke muzikanten [...]

07/03/2021

Overmatig smartphonegebruik leidt tot slechtere slaapkwaliteit

Een studie van het King’s College in Londen bevestigt dat de smartphone een negatieve impact heeft [...]

06/03/2021

BTS is bestverkopende artiest van 2020

Uit het jaaroverzicht van de International ­Federation of the Phonographic Industry (IFPI) blijkt [...]

05/03/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84