Image
24/04/2015

De tweede wiet-oogst van de familie Welvaert

Het komische programma, Eigen Kweek, waarin een West-Vlaamse boerenfamilie noodgedwongen begint wiet te kweken, komt in het voorjaar van 2016 eindelijk terug met een tweede seizoen. GUIDO ging zijn nose in hun menage steken en bracht een bezoekje aan de Heuvellandse set, waar toevallig Ria (Sien Eggers), Frank (Wim Willaert) en Steven (Sebastien Dewaele) rondliepen.

 

GUIDO: Ben je blij dat de opnames terug begonnen zijn?
Sien:
Ja, enorm blij. Ik was wel zenuwachtig omdat de opnames van het eerste seizoen toch al drie jaar geleden waren. Af en toe steek ik wel nog iets uit, zoals gisteren. Ik ben een uur verloren gereden en ik werd kwaad op mijn GPS die zei dat ik mijn bestemming bereikt had, terwijl ik helemaal niets bereikt had. (lacht) Maar uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.
Sebastien: Vooral omdat de kijkcijfers zo goed waren bij seizoen 1 en omdat ik me geweldig geamuseerd heb tijdens die opnames. Het is ook wel leuk om te weten dat de mensen mij waarschijnlijk voor de rest van mijn leven gaan zien als Steven. Een personage dat toch vrij dicht bij mezelf ligt, vind ik. Wim zei ooit tegen mij: “Acteren dat is eigenlijk het dichtst mogelijk bij jezelf blijven.” En dat doe ik nu.
Wim: Ja, het is heel geestig. Als ik een rol krijg, begin ik met een onbeschreven blad dat ik elke dag een beetje meer invul tot ik de laatste dag honderd procent mijn personage ben. Dat heb ik in het eerste seizoen al gedaan, dus deze keer kom ik gewoon toe en trek ik Frank zijn kostuum aan. Da’s echt heel tof.

GUIDO: De sfeer zat vorige keer al goed. Is het nog even leuk deze keer?
Sien:
Het is opnieuw super fijn op de set. Iedereen kent elkaar goed en voelt zich goed. Het is echt een ongelooflijke ploeg.
Sebastien: Ja, het was echt een blij weerzien. De sfeer is nog altijd even studentikoos. Heel tof en chill. Ik ben ook blij dat we met zo veel West-Vlamingen zijn. Zo zetten we West-Vlaanderen toch opnieuw een beetje op de kaart, hé.
Wim: Het is heel belangrijk dat West-Vlaams aanwezig is op TV. In het echte leven gebeurt ook niet alles in beschaafd Nederlands. Je moet zo dicht mogelijk bij het echte leven blijven. Anders komt het veel te gemaakt over. Maar het is fantastisch om weer tope te spelen. En het weerzien met Rhodatje (die Julita speelt, red.) was ook geweldig.

GUIDO: Kan Rhoda al beter overweg met het West-Vlaams?
Wim:
Ze moet wel want dit seizoen moet ze veel West-Vlaams spreken omdat ze zogezegd al vier jaar in België woont. Maar geen zorgen, ik heb haar spraaklessen gegeven. (lacht)

GUIDO: Jullie willen zo dicht mogelijk bij het echte leven blijven. Hebben jullie dan zelf ook al wiet gesmoord?
Wim:
Nee, nog nooit. (lacht)
Sebastien: Dat zou je wel willen weten hé. Anders wil ik wel eens plassen in een potje..

GUIDO: Wie van de cast zou het meest vatbaar zijn om aan zo’n illegale praktijken mee te doen?
Sebastien:
Ikke! (lacht)
Wim: Je zou stom zijn om het niet te doen. Er zijn veel mensen die fulltime werken en veel te weinig verdienen om rond te komen. Ik kan dat begrijpen dat je dan zoiets doet. Journalisten verdienen trouwens ook niet zo heel veel. No good pay, hé. Misschien is het geen slecht idee voor GUIDO om een wietplantage te beginnen.

GUIDO: Hoe gaan jullie om met het immense succes?
Sebastien:
Het is heel tof dat mensen mij herkennen en erkenning geven voor wat ik doe, maar bekendheid is een mes dat aan twee kanten snijdt. Als ik met mijn kinderen aan het spelen ben en er komt iemand vragen of ik nog wiet heb, dat is soms lastig. Iedereen denkt ook dat hij of zij de eerste is die het zegt.
Sien: Ik geraak dat niet gewend, die aandacht. Het zorgt ook voor een druk natuurlijk. Je wil dat het tweede seizoen minstens even goed is als het eerste. Daar ben ik wel veel mee bezig.
Wim: Ik heb bijna in alle grote kakfeuilletons meegedaan, maar pas vanaf Eigen Kweek word ik heel veel herkend. Ik vind dat niet erg dat de mensen af en toe shit of mouse naar mij roepen.

GUIDO: Wat mogen we verwachten voor het tweede seizoen?
Sebastien:
Zotte stunts. Ik ga van de Kemmelberg springen met een parachute. (lacht)
Sien: Jullie gaan wat meemaken..


(LVM)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Job in the picture

  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84