Image
05/05/2015

Daniël Van Buyten: ex-profvoetballer slash modeontwerper

Toen Daniel Van Buyten besloot een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière, ging er een wereld van mogelijkheden voor hem open. Niemand had echter verwacht dat de stoere ex-Rode Duivel een kans zou wagen in de modewereld. GUIDO was omringd door een - geloof het of niet- massa mannen aanwezig op de lancering van zijn allereerste kledinglijn Starsmade en kon genieten van een eerste blik op de trendy hoodies van Belgische bodem.
 
Starsmade – our hoodies tell your stories, de collectie waar Daniel Van Buyten trots zijn naam aan verbonden heeft, is een niet zo subtiele hint naar de glansrijke carrière van de profvoetballer. “We are all made of stars” en dat maakt de collectie volgens Van Buyten duidelijk. “Iedereen heeft talent, of het nu een sporter, een artiest of een gewone werkmens is.” Toch kon hij het niet laten om een verwijzing naar zijn eigen carrière in de kledinglijn te steken. ‘Zijn’ nummer 5 is op meerdere stukken van de collectie terug te vinden. “Het is mijn visitekaartje en ik ben er heel trots op.”
Van Buyten is en blijft een voetballer in hart en nieren en dat merk je ook in de collectie. De capsulecollectie is makkelijk combineerbaar en heel sportief. Toch vreest de sportman dat zijn intrede in de modewereld niet van een leien dakje zal lopen. “Het is niet evident om serieus genomen te worden in dit wereldje.” Maar hij ziet de enorme carrièrewending gewoon als een nieuwe uitdaging. “Ik heb mijn carrière altijd serieus genomen en ik heb nooit opgegeven tot het lukte. Dat ben ik nu ook van plan.”
De sportman voelt zich, ondanks al het nieuwe, al echt thuis in deze wereld. “Kijken hoe mode evolueert, wat ‘hot’ is bij de modebewuste jeugd, dat is leuk. Ik hoop dat ik in de mode-industrie ook succesvol kan worden.” En wij hopen mee.

(LVM)

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84