Image
07/05/2015

Kinky & Cosy 1 (Blloan)

Hoewel 'Kinky & Cosy' van Marnix 'Nix' Verduyn al vijftien jaar meegaat en z'n plaats in het stopcomicwereldje inmiddels dubbel en dik heeft veroverd - je kent ze ongetwijfeld zelfs van op tv - wou het nooit echt vlotten met de bijbehorende albumverkoop. Vandaar deze reboot bij uitgeverij Blloan, waar gemakshalve vanaf albumnummer 1 wordt herbegonnen.
 
Nee, dit is nochtans geen heruitgave van het allereerste 'Kinky & Cosy'-album, maar een nieuwe selectie van de betere stopcomics uit het archief, aangevuld met een handvol eenpaginagags en zoekprenten. De strips over de brutale tweelingzusjes from hell zijn bijna altijd grappig. Nix weet zowat elk thema handig om te kneden zodat het past in zijn vrolijk absurde, doch ook lichtjes gemene universum. Schoonheidsfoutje: één strookje werd door de onverlaat die de selectie maakte blijkbaar zo komisch bevonden dat het twee keer in het album is beland.
 
(HDP)
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84