Image
30/12/2019

Deze 20 ‘hacks’ helpen je bij het blokken


Het blijft je ieder jaar een raadsel hoe je al die leerstof in je hersenen gestampt krijgt en probeert dan ook verschillende technieken uit. Volgens examtime.com kunnen deze twintig simpele ‘hacks’ je helpen je brein te stimuleren om beter te blokken en een examen te maken.


1.Maak een wandeling voor een examen
Studies tonen aan dat een wandeling van twintig minuten vlak voor je examen ervoor zorgt dat je hersenen beter gaan presteren.


2.Studeer luidop
In plaats van gewoon je leerstof te lezen, blijkt dat je beter onthoudt wanneer je dingen luid en duidelijk vertelt. Probeer dit wel best niet in een bibliotheek.


3.Beloon jezelf met een snoepje
Je af en toe belonen met een lekkernij kan helemaal geen kwaad. Leg bijvoorbeeld op verschillende plaatsen van een pagina een gummy beertje en telkens je de leerstof tot aan het gummy beertje kent, mag je het opeten.


4.Geef les over hetgene je net geleerd hebt
Het lijkt een beetje vreemd, maar doen alsof je lesgeeft over de materie die je moet kennen, blijkt te helpen. Zo test je meteen ook je eigen kennis en weet je meteen of je het misschien toch nog even moet herhalen.


5.Maak verbanden in je hoofd
Mindmapping is een ideale manier om leerstof te verbinden door het creëren van visuele schema’s.  


6.Teken diagrammen en andere schema’s
Een diagram tekenen kan je heel wat helpen om sommige zaken te visualiseren die je niet helemaal krijgt uitgelegd.


7.Times New Roman is het lettertype dat het snelste leest
Er is een reden waarom Times New Roman veel als standaardlettertype ingesteld staat, het leest namelijk makkelijker dan lettertypes met duizenden krulletjes.


8.Gebruik apps om sites te blokkeren die voor afleiding zorgen
De SelfControl-app helpt je om toch maar niet op die website te surfen, door de pagina gewoonweg te blokkeren voor een bepaalde tijd.


9.Bekijk een documentaire over je onderwerp
Het lijkt je maar saai, maar het zal je verbazen hoeveel je over je leerstof zal opsteken door naar een documentaire te kijken.


10.Gebruik Google als een pro
Met handige tips kan je snel resultaten vinden op Google. Door dubbele aanhalingstekens te gebruiken “zoals hier” zal je zoekresultaten met de exacte woorden tussen aanhalingstekens krijgen. Wil je een woord niet laten voorkomen in je zoekresultaten, zet dan een liggend streepje voor dat woord, bvb. Dolfijn –voetbal.


11.Gebruik flashcards om je te testen
Een flashcard is een handig kaartje dat je helpt om te herhalen. Via GoConqr kan je zulke kaartjes voor jezelf maken.


12.Neem geregeld een pauze
Een kleine pauze nemen terwijl je blokt, is niet alleen goed om je brein wat rust te geven, maar is ook ideaal om gemotiveerd te blijven. Na 45 tot 50 min een pauze nemen is perfect, alles wat langer duurt zal ervoor zorgen dat je brein minder goed de leerstof opneemt.


13.Luister naar het juiste type muziek
Je kan helemaal niet studeren in een stille ruimte en hebt het liefst van al een streepje muziek? Onderzoek wees uit dat klassieke en rustige muziek de beste optie is om te kiezen. Vooral muziek van Mozart zorgt voor een verbetering van je hersenactiviteit.


14.Zorg dat je studieruimte ‘verplaatsbaar’ is
Je leert misschien graag iedere dag op je kamer, maar studeren op verschillende plaatsen zorgt dat de opname van informatie beter gaat.


15.Oefenen, oefenen, oefenen
Probeer testen die je gedurende het jaar al hebt gehad eens opnieuw te maken. Zo kan je meteen zien of je er nog een snars van begrijpt.


16.Blijf niet een hele nacht wakker voor een examen
Je hebt je nachtrust meer dan nodig om een examen te maken. Tijdens je slaapt verwerken je hersenen namelijk alle informatie die je hebt opgenomen.


17.Zoek naar nieuwe manieren om te leren
Ga op zoek naar nieuwe ideetjes en manieren om te studeren, zelfs op het web.


18.Gebruik een bepaalde geur terwijl je studeert
Een geurtje in je kamer spuiten terwijl je aan het leren bent, kan je misschien nog goed van pas komen. Spuit diezelfde geur nog eens in je kamer vooraleer je naar een examen vertrekt en het helpt je misschien aan enkele dingen herinneren.


19.Studeer in groep
Studeren in groep kan ervoor zorgen dat je nieuwe inzichten in je cursus krijgt. Je kan door je medestudenten misschien zelfs nieuwe leermethoden aanleren.


20.Mediteer
Studies wijzen uit dat mediteren tijdens het blokken kan helpen om gefocust te blijven. Het zal je ook helpen om de pre-examenstress te verhelpen.


(AVDD)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84