Image
04/06/2015

Futura 1: Terra Incognita (Gorilla)

Sinds een paar maanden brengt de Nederlandse uitgeverij Gorilla met grote regelmaat nieuwe avonturenstripreeksen uit. Het begrip 'avontuur' mag je daarbij ruim inschatten, en met 'Futura' is er nu ook sciencefiction bijgekomen.
De Franse tekenaar en scenarist Jean-Charles Kraehn zette samen met vrouw- en dochterlief een concept op poten waarin een drietal onstuimige jongeren op een verboden expeditie trekken naar het onbekende deel van een verre en gevaarlijke planeet. Het interessantste gegeven in 'Futura' is dat de actie zich afspeelt op een gekoloniseerde wereld waarin de mensen zich hun afkomst van de aarde niet meer herinneren, of er in het beste geval een paar vage legendes over hebben gehoord. Ja, dat doet een beetje aan Léo z'n 'Aldebaran'-cycli denken, maar dan verder in de toekomst. Daar houdt de vergelijking trouwens meteen op, want hoewel Terra Incognita enige naïeve charme heeft, is het een nogal onnozel, matig getekend verhaal met inwisselbare personages en weinig geïnspireerde buitenaardse monsters. Licht verteerbare SF-pulp, meer stelt dit album niet voor.
 
(HDP)
 

Comment

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84