Image
24/06/2015

Kidnapping Mr. Heineken

In 1983 werd Freddy Heineken, de Nederlandse brouwerijmagnaat achter de wereldbekende pils, samen met zijn chauffeur ontvoerd en drie weken vastgehouden in een afgelegen loods, tot een enorm losgeld werd betaald.
De daders waren een groepje vrienden die in de recessie van de vroege jaren tachtig hun bouwbedrijf failliet hadden zien gaan. De ontvoering van Heineken blijft een van de meest spraakmakende zaken in de Nederlandse criminele geschiedenis. De in Nederland bijzonder bekende, beruchte en populaire misdaadverslaggever Peter R. De Vries schreef er een boek over, dat aan de basis lag van deze verfilming. De regiestoel ging naar Daniel Alfredson, da's een Zweed die zich onder meer al aan de Millennium-verfilmingen van het werk van Stieg Larsson had gewaagd. Geen virtuoos, maar hij maakte van Kidnapping Mr. Heineken een niet oninteressante film, zeker als je het verhaal nog niet eerder had gehoord. En kijk eens wie hij heeft weten te strikken om de rol van Freddy Heineken op zich te nemen: niemand minder dan Anthony Hopkins. Het zootje ongeregeld dat de ontvoering uitvoerde - een groot deel van het losgeld is vandaag trouwens nog altijd vermist - telt onder meer Jim Sturgess en Sam Worthington in z'n rangen. Grappig detail: hoewel het lijkt of deze film volledig in Amsterdam werd opgenomen, is de crew dikwijls in België komen filmen, omdat het bij ons makkelijker was om locaties te vinden die er even onguur uitzien als het Amsterdam anno 1983. (HDP)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Ben jij aangesloten bij een studentenvereniging?

 Ja, sowieso!
 Ja, maar enkel door corona.
 Nee!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84