Image
23/06/2015

10 onmisbare apps voor studenten


Hoewel Facebook, Twitter, Instagram en Tinder waarschijnlijk veel populairder zijn onder studenten, mogen deze gratis (!) apps niet ontbreken op je smartphone.
 
 
 1. Dropbox
  Omdat studenten gewoonlijk niet zo heel erg netjes zijn, is het wel handig om al je documenten op één plaats op te slaan. Documenten, foto’s en video’s worden opgeslagen in jouw map en kunnen gedeeld worden met andere computers of smartphones.
   
 2. Mathway
  Wiskundige raadsels zijn verleden tijd met deze app. Mathway helpt je al jouw wiskundige vragen op te lossen, van hoofdrekenen tot statistiek. Probeer zelf wel eerst het antwoord te vinden, anders ben je natuurlijk ook niet verder geholpen.
 
 1. ExamTime
  Studenten laten tijdens het jaar hun cursus vaak aan de kant liggen om dan in de blok flink af te zien. ExamTime helpt studenten slimmer studeren. De app helpt je een planning maken, doelen stellen, informatie delen met anderen en over het algemeen productiever zijn.
   
 2. Dictionary
  Niet alleen taalstudenten, maar ook alle andere studenten zweren bij deze app. Wie een goede paper wil schrijven, downloadt deze app maar best. Bovendien kan je gebruik maken van de Thesaurus, die voor elk woord een slimmer klinkend synoniem vindt.

  Wie enkel in het Nederlands schrijft downloadt best het Van Dale Pocketwoordenboek. Een extreem makkelijk te gebruiken app met duidelijke verklaringen en praktische voorbeelden. Het enige nadeel is dat de app niet gratis is. Toch kan je voor 6,99 euro niet sukkelen. Op een foutloze paper staat geen prijs!

  Kan je het toch niet over je hart krijgen om geld te betalen voor een woordenboek? Download dan de Freedictionary App. Beschikbaar in alle talen en enorm uitgebreid.
   
 3. Pocket
  Gedaan met je zoekgeschiedenis uit te pluizen op zoek naar dat ene artikel dat je dertien dagen geleden las en misschien wel handig kan zijn voor je thesis. Pocket laat je artikels, video’s en foto’s bookmarken en opslaan zodat je ze makkelijker terugvindt.
   
 4. MyFitnessPal
  Studenten zijn niet de gezondste eters. Daarom is het belangrijk om, vooral tijdens de examens, bij te houden hoeveel calorieën je eet. Guilty pleasures zijn toegelaten, zolang je nadien even gaat sporten en de calorieën er weer af traint.
   
 5. Receptenmaker
  Wie zijn mama mist om dagelijks een warme maaltijd voorgeschoteld te krijgen, downloadt deze app best heel snel. De app laat je recepten verzamelen en uploaden en is zelfs uitgerust met een kookwekker.
   
 6. TripAdvisor
  Ben je in een nieuw land en weet je niet waar naartoe? Deze app toont je wat de moeite waard is. Cultuur, restaurants, nachtclubs, hotels, enzovoort. Je kan er ook recensies lezen en schrijven, zodat je al een beter idee krijg van de kwaliteit van het hotel/restaurant/... De perfecte gids voor Erasmusstudenten.
   
 7. Kindle
  Wie geen boek wil meesleuren, maar wel houdt van lezen, kan Kindle downloaden. Deze leesapp laat je boeken én cursussen downloaden op je iPad of iPhone. Handig voor studenten: je kan ook woorden markeren en opzoeken in het ingebouwde woordenboek.
   
 8. Mint
  Waarschijnlijk de nuttigste van alle bovenstaande apps. Deze app helpt je je budget beheren. Je kan zelfs herinneringen zetten zodat je je rekeningen altijd op tijd betaalt. Studenten hebben vaak een gat in hun hand, maar met deze app wordt dat gat zo goed als gedicht.
   
 
(LVM)

Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Ben jij aangesloten bij een studentenvereniging?

 Ja, sowieso!
 Ja, maar enkel door corona.
 Nee!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84