Image
25/04/2004

Pasta alla vongole

Een van de lekkerste primi piatti die je in Italië kunt bestellen: pasta alla vongole, ofte spaghetti met venusschelpjes. De pasta kook je al dente
, dus niet te lang. Wat de saus betreft: begin met een fijngehakte ui te bakken in olijfolie. Voeg er een halve kilo gepelde tomaten en een eetlepel tomatenpuree aan toe. Laat vijf minuten koken. Voeg een eetlepel suiker toe en laat nog eens tien minuten doorkoken. Wrijf de saus door een zeef. Neem een nieuwe pan en bak een teentje knoflook in olijfolie. De look mag er weer uit, en je vervangt 'm door de gekookte venusschelpjes (200 g inclusief schelp!), 10 g peterselie en de gezeefde saus. Nog vijf minuutjes laten koken, peper en zout toevoegen en over de pasta gieten. Heerlijk!

(HDP)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

5 zonovergoten terrasjes in Antwerpen

1) Kapitein Zeppos Dit terras herken je meteen aan de rode parasols en stoelen. Gelegen op het [...]

29/09/2025

Een studentikoze stadswandeling door Hasselt

Deze stadswandeling brengt je naar onderstaande highlights. Ze begint en eindigt op de Grote Markt, is [...]

25/09/2025

Waarop letten bij de aankoop van een tweedehands auto?

Je wil graag een tweedehandswagen kopen, maar hebt geen idee waar je rekening mee moet houden? Geen zorgen! [...]

25/09/2025

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84