Image
25/04/2004

Pasta alla vongole

Een van de lekkerste primi piatti die je in Italië kunt bestellen: pasta alla vongole, ofte spaghetti met venusschelpjes. De pasta kook je al dente
, dus niet te lang. Wat de saus betreft: begin met een fijngehakte ui te bakken in olijfolie. Voeg er een halve kilo gepelde tomaten en een eetlepel tomatenpuree aan toe. Laat vijf minuten koken. Voeg een eetlepel suiker toe en laat nog eens tien minuten doorkoken. Wrijf de saus door een zeef. Neem een nieuwe pan en bak een teentje knoflook in olijfolie. De look mag er weer uit, en je vervangt 'm door de gekookte venusschelpjes (200 g inclusief schelp!), 10 g peterselie en de gezeefde saus. Nog vijf minuutjes laten koken, peper en zout toevoegen en over de pasta gieten. Heerlijk!

(HDP)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

ISIC maakt het studentenleven mooier in binnen- en buitenland

De internationale studentencommunity ISIC zit ook dit academiejaar niet stil. Onder het motto #StudentsForABetterWorld [...]

28/10/2022

Helft van Brusselaars was al betrokken bij verkeersongeval

Kijk uit je doppen als je in Brussel studeert, want uit de Urban Road Safety Index 2022 van Cyclomedia [...]

27/10/2022

Vijftigste editie 24-urenloop wordt groots in Leuven

Vandaag en morgen organiseert de Leuvense studentenkoepel LOKO samen met de Leuvense kringen de 50ste [...]

26/10/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84