Image
08/07/2015

Infinitely Polar Bear

Infinitely Polar Bear is het zeer persoonlijke verhaal van filmmaakster Maya Forbes, voor wie dit tevens haar debuutfilm is. Toen Maya zes was, scheidden haar ouders, omdat haar vader manisch-depressieve buien had.
Haar moeder ging studeren in de hoop een betere school voor haar kinderen te kunnen betalen en liet ze achter bij hun instabiele vader, om slechts in de weekends terug bij hen te komen. Een waanzinnig plan? Toch niet, want in deze hartverwarmende film wordt duidelijk dat zelfs de meest onwaarschijnlijke gezinssituaties tot een relatief gelukkige jeugd kunnen leiden, als er maar genoeg liefde in het spel is. Deze film speelt zich af in Massachusetts anno 1978, en ziet er bijzonder authentiek uit. Mark Ruffalo - bij elke nieuwe film raken we er meer van overtuigd dat hij een van de beste acteurs van dit moment is - raast en dendert door de prent als een kettingrokende kerel die de vonken in zijn getergde hoofd maar niet onder controle krijgt, maar uit pure liefde en wilskracht een zo goed mogelijke vader voor zijn dochtertjes probeert te zijn, die zich enerzijds doodschamen voor hun situatie, maar anderzijds ook dol zijn op hun gekke papa. De afwezige, maar eigenlijk even liefdevolle moeder wordt gespeeld door Zoe Saldana. Infinitely Polar Bear is een mooie en ontroerende film.

(HDP)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84