Image
30/07/2015

Paper Towns

Paper towns zijn fictieve dorpjes die door cartografen op hun kaarten worden geplaatst. Ze doen dat om plagiaat tegen te gaan: als een concurrerend bedrijf een kaart zou kopiëren en op de markt brengen, worden ze betrapt als ook het papieren dorp erop staat.
Maar Paper Towns is bekender als de young adult-bestseller van de Amerikaanse auteur (en YouTube-vlogger - dit is de 21ste eeuw) John Green, die door regisseur Jake Schreier werd omgetoverd tot een genietbare en charmante coming of age-film. Paper Towns vertelt het verhaal van een aandoenlijke nerd die zijn laatste maanden in het secundair onderwijs doorbrengt. Zijn wild en onvoorspelbaar jeugdvriendinnetje - op wie hij uiteraard smoorverliefd is - loopt weg van huis en samen met zijn vrienden vertrekt hij op een road trip om haar terug te vinden. Paper Towns is heel Amerikaans en nooit verrassend of origineel, maar Schreier slaagt er toch in om de gebruikelijke valkuilen van meligheid en suikerzoete romantiek te vermijden. Verwacht geen Superbad of zo, maar er zijn al véél slechtere romantische tienerkomedies gemaakt dan deze.

(HDP)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Ben jij aangesloten bij een studentenvereniging?

 Ja, sowieso!
 Ja, maar enkel door corona.
 Nee!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84