Image
13/09/2015

Groenteburgers voor iedereen


Hamburgers smullen en toch gezond eten? Supersimpel: maak je eigen groenteburgers. Poepsimpel, spotgoedkoop en superlekker. Just the way we like it.
 
 
 
Bloemkoolburger
 
 
  • Ingrediënten
 
  • 1/3 bloemkool
  • 1 el. dijonmosterd
  • 1 el. maïzena
  • 1 ei
  • peterselie, zout, chili, kappertjes
  • 1 kop broodkruimels
  • 1 tl. citroensap
  • ¼ kop parmezaan
 
 
 
  • Bereiding
 
  • Stoom de bloemkool.
  • Voeg de mosterd, maïzena, eieren en citroensap toe aan de bloemkool en maal alle ingrediënten fijn.
  • Voeg 1/2 kop broodkruim bij de geraspte parmezaan en doe er een snuifje zout bij.
  • Kruid met peper en zout naar smaak en vorm hamburgers van het mengsel.
  • Paneer de hamburgers met het parmezaanmengsel en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Bak de hamburgers in de oven en draai ze af en toe om zodat de 2 kanten mooi bruinen.
   
   
   
Wortel-hazelnootburger
 
 
  • Ingrediënten
 
  • 100 g hazelnoten
  • 500 g wortel
  • 100 g geraspte kaas
  • 100 g broodkruim
  • 3 eierdooiers
  • Zout, peper, peterselie
 
 
 
 
  • Bereiding
 
  • Rooster de hazelnoten.
  • Giet kokend water over de wortel en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Meng de wortel met de hazelnoten, kaas, peterselie, broodkruim, eierdooiers, zout en peper.
  • Vorm platte burgers (bijvoorbeeld in een vorm van Tupperware) en bak ze krokant in de pan.
 
 
 
 
Pompoenburger
 
  • Ingrediënten
 
  • 500 g pompoen
  • Koriander
  • 20 g hazelnoten
  • 2 eieren
  • 4 sneetjes brood
  • 2 kl. olie
  • Zout
  • 1 el. currypasta
  • Bereiding
 
  • Rasp de pompoen.
  • Rooster de hazelnoten en hak ze daarna fijn.
  • Verkruimel het brood en voeg het samen met de hazelnoten toe aan de pompoen.
  • Roer de currypasta, het zout en de koriander erdoor.
  • Voeg de eieren toe en meng alles goed.
  • Vorm de hamburgers en bak ze in de pan tot ze goudbruin zijn.
 
 
 
Spinazieburger
 
 
  • Ingrediënten
 
  • 250 g spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 100 g feta
  • 20 g witte rijst
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 eieren
  • peterselie, nootmuskaat, komijn, zout en peper
  • 100 g bloem
 
  • Bereiding
 
  • Kook de rijst en was en hak de spinazie.
  • Bak de sjalotjes.
  • Meng alle ingrediënten (zonder de bloem) en voeg 1 ei toe.
  • Vorm hamburgers en strijk ze (voor een krokant laagje) in met het resterende ei en met de bloem.
  • Bak de burgers in een pan tot ze een korstje hebben.
 
 
Groenteburger met zonnebloempitjes
 
 
Ingrediënten 
 
  • 1/2 courgette
  • 1/2 teentje knoflook
  • 50 g geraspte kokos
  • 50 g bloem
  • 100 g zonnebloempitjes
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • Sap van ½ citroen
  • zout
  • frituurolie
 
 
Bereiding
 
  • Rasp de courgette.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Meng de courgette met de knoflook, de kokos, de bloem, het kerriepoeder, een snuifje zout, het citroensap en de zonnebloempitjes.
  • Vorm platte burgertjes van het mengsel en frituur ze goudbruin.  
 

Comment

SOCIAL



Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84