13/09/2015 Groenteburgers voor iedereen Hamburgers smullen en toch gezond eten? Supersimpel: maak je eigen groenteburgers. Poepsimpel, spotgoedkoop en superlekker. Just the way we like it. Bloemkoolburger Ingrediënten 1/3 bloemkool 1 el. dijonmosterd 1 el. maïzena 1 ei peterselie, zout, chili, kappertjes 1 kop broodkruimels 1 tl. citroensap ¼ kop parmezaan Bereiding Stoom de bloemkool. Voeg de mosterd, maïzena, eieren en citroensap toe aan de bloemkool en maal alle ingrediënten fijn. Voeg 1/2 kop broodkruim bij de geraspte parmezaan en doe er een snuifje zout bij. Kruid met peper en zout naar smaak en vorm hamburgers van het mengsel. Paneer de hamburgers met het parmezaanmengsel en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bak de hamburgers in de oven en draai ze af en toe om zodat de 2 kanten mooi bruinen. Wortel-hazelnootburger Ingrediënten 100 g hazelnoten 500 g wortel 100 g geraspte kaas 100 g broodkruim 3 eierdooiers Zout, peper, peterselie Bereiding Rooster de hazelnoten. Giet kokend water over de wortel en laat goed uitlekken en afkoelen. Meng de wortel met de hazelnoten, kaas, peterselie, broodkruim, eierdooiers, zout en peper. Vorm platte burgers (bijvoorbeeld in een vorm van Tupperware) en bak ze krokant in de pan. Pompoenburger Ingrediënten 500 g pompoen Koriander 20 g hazelnoten 2 eieren 4 sneetjes brood 2 kl. olie Zout 1 el. currypasta Bereiding Rasp de pompoen. Rooster de hazelnoten en hak ze daarna fijn. Verkruimel het brood en voeg het samen met de hazelnoten toe aan de pompoen. Roer de currypasta, het zout en de koriander erdoor. Voeg de eieren toe en meng alles goed. Vorm de hamburgers en bak ze in de pan tot ze goudbruin zijn. Spinazieburger Ingrediënten 250 g spinazie 2 sjalotjes 100 g feta 20 g witte rijst 20 g pijnboompitten 2 eieren peterselie, nootmuskaat, komijn, zout en peper 100 g bloem Bereiding Kook de rijst en was en hak de spinazie. Bak de sjalotjes. Meng alle ingrediënten (zonder de bloem) en voeg 1 ei toe. Vorm hamburgers en strijk ze (voor een krokant laagje) in met het resterende ei en met de bloem. Bak de burgers in een pan tot ze een korstje hebben. Groenteburger met zonnebloempitjes Ingrediënten 1/2 courgette 1/2 teentje knoflook 50 g geraspte kokos 50 g bloem 100 g zonnebloempitjes 1/2 eetlepel kerriepoeder Sap van ½ citroen zout frituurolie Bereiding Rasp de courgette. Pel en snipper de knoflook. Meng de courgette met de knoflook, de kokos, de bloem, het kerriepoeder, een snuifje zout, het citroensap en de zonnebloempitjes. Vorm platte burgertjes van het mengsel en frituur ze goudbruin. Category Kot en keuken