Image
18/11/2015

Te ontdekken games van dit moment


 
Super Mario Maker (Wii U)
 
Er is er eentje jarig bij Nintendo! Super Mario zag voor het eerst het levenslicht in september 1985 in Super Mario Bros. op de prehistorische NES-console. Onze besnorde gamefavoriet mag dus 30 kaarsjes uitblazen. Om zijn gezegende leeftijd te vieren, brengt Nintendo een uniek spel uit, want in Super Mario Maker kan je zelf de levels maken om Mario door te sturen. Hiervoor krijg je alle elementen ter beschikking die je kent vanuit die goede oude Super Mario-spelletjes. Je bepaalt dus zelf waar doosjes komen voor extra leventjes of andere upgrades, waar de schildpadden wandelen en met hoeveel ze zijn en zelfs de hoogte van de obstakels is helemaal pimpbaar. Super Mario Maker is niet enkel beperkt tot de jaren 80-look van deze iconische game, ook de modernere jasjes van het spel zijn beschikbaar om mee te knutselen. Voor wie nood heeft aan een dosis inspiratie zijn in de game ook een aantal voorbeelden opgenomen, waaronder de vier levels van het Nintendo World Championship. Ook deze competitie vierde trouwens een unieke verjaardag, want het was pas de tweede editie van de wedstrijd sinds 1990.
 
 
Hatoful Boyfriend (PS 4)
 
Het dating sim-genre is bij ons niet echt populair, maar in Japan zijn ze er wel helemaal zot van. In deze games moet je het hart van een schoolmeisje veroveren en dat gebeurt in deze spelletjes met ellenlange dialogen waarin je telkens de juiste uit een viertal opties moet kiezen. Dating sims kan je dus eigenlijk nog het best omschrijven als een interactieve stationsroman. Meestal is er ook niet superveel moeite gestoken in de ontwikkeling van het spel en dus zal je genoegen moeten nemen met stilstaande beelden, een cheesy soundtrack en dialogen in tekstballon. Hatoful Boyfriend heeft al deze kenmerken, maar springt toch uit de rij door één erg uitzonderlijke feature. In deze game speel je namelijk een meisje dat het hart van een duif moet veroveren. Ja, een duif. Veel meer moeite dan de prentjes van knappe jongens vervangen door foto’s van onze gevederde vrienden hebben de makers van Hatoful Boyfriend eigenlijk niet gedaan, maar het maakt dit spel wel vreemd genoeg om plots hip te zijn. De vertalers van deze game verdienen ook nog een extra vermelding voor de toevoeging van flauwe woordgrappen zoals “Good morning, everybirdie!”
 
 
Until Dawn (PS4)
 
Acht Amerikaanse tieners die hun toevlucht zoeken in een verlaten hut in een donker bos. Meer clichés hebben we niet nodig voor een horrorverhaal. Want in Until Dawn zijn de acht onschuldige jonkies natuurlijk niet alleen in het bos, maar is er ook een mysterieus negende personage dat ze achterna zit en de dood wil injagen. Wie het verhaal uiteindelijk zal overleven, ligt in deze game helemaal in jouw handen. Want ook al heeft Until Dawn de look & feel van klassieke films als Scream en I Know What You Did Last Summer, het grote verschil is de interactiviteit in dit verhaal. Je moet niet langer schreeuwen naar het scherm, maar je kan zelf de keuze maken of je wegrent, je verstopt of een andere heldentruc uit je mouw schudt. Elke actie die je onderneemt heeft ook invloed op de rest van het verhaal en op de levensduur van de andere personages. Ook dat lijkt ondertussen een cliché in gameland, maar Until Dawn is zo knap gemaakt dat het zich kan meten met grote titels in het verhalende spelgenre. Zet maar op je verlanglijstje voor Kerstmis. Gelukkig zijn de nachten tegen dan huiveringwekkend lang en donker.
 
 
Disney Infinity 3.0 (PS4, Xbox One, Wii U)
 
Is dat een lightsaber in je broek of ben je gewoon heel erg opgetogen over de nieuwe Star Wars-film die eraankomt in december? Om het aftellen een beetje draaglijker te maken, raadt de gamedokter de nieuwe editie van Disney Infinity aan. Waar de eerste versie van deze game met verzamelbare actiefiguurtjes je terugbracht naar de Disneyfilms van je kindertijd en je vorig jaar mocht dollen met een heel pak Marvel-helden, kleurt 3.0 van Disney Infinity helemaal Star Wars. Alleen al voor de verschillende poppetjes van de legendarische Star Wars-personages Luke Skywalker, Darth Vader, Chewbacca en Obi-Wan Kenobi is het de moeite voor fans van de bekendste ruimtesaga om deze Infinity in huis te halen. Maar ook voor gamers met een iets minder uitgesproken nerdfactor biedt deze game genoeg spelplezier. Want je bepaalt zelf het verhaal en dus ook de regels. Hierbij mag je mixen en matchen met elementen uit het enorme aanbod aan Disney-, Marvel- en Star Wars-films, zodat de mogelijkheden, het plezier en ook de spelduur eindeloos worden.
 
(SVK)

Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84