Image
05/12/2015

Studenten in het buitenland


Erasmus of een buitenlandse stage staat niet alleen mooi op je cv, je maakt er ook onvergetelijke ervaringen mee. In deze koude dagen kwamen ons drie hartverwarmende getuigenissen ter ore. Neem er een lekkere kop soep bij en volg ons in deze reis rond de wereld.

Erasmusstudente Eline blogt vanuit Toulouse (Frankrijk)
"Gisteren liep ik, diep verzonken in gedachten, door de straten toen ik plots werd aangesproken. Een kranige Franse dame brabbelde iets over bonté. Ik viel volledig uit de lucht en vroeg of ze het nog eens kon herhalen. Ze verkocht poëzie. Nieuwsgierig wat de dame in kwestie dan wel niet neergepend had, liet ik me overhalen om, in ruil voor een aantal munten, het A4'tje tot mijn bezit te verheffen. Ik zette mijn weg verder en even later botste ik op een oud, charmevol boekenwinkeltje: l'Ami des Livres. Ik wierp een blik in de etalage en was meteen helemaal vertederd. Binnen vond ik een universum van boeken, en achter de toonbank stond een kleine, oudere man met bijpassend brilletje zijn literaire schatten nauwkeurig te ordenen. Na een halfuur rondgesnuisterd te hebben, vroeg ik hem of hij mij iets kon aanraden. Hij peilde naar mijn niveau en vloog dan als bezeten zijn boekenkast in. Van ergens achterop de boekenplank diepte hij twee boeken op. De ene met blauwe kaft, de andere met tot de verbeelding sprekende tekeningen. Ze zagen er oud uit en roken alsof ze heel wat te vertellen hadden. Een korte inhoud was niet vermeld. Ik besliste om me te laten verrassen en stapte, mijn literair hart vervuld van blijdschap, opnieuw huiswaarts."


Livina liep stage in New York (Verenigde Staten)
"Ik zag het volledig voor me: shoppen op Fifth Avenue, brunch in het Plaza Hotel, cocktails op het dak van het Empire Hotel. Elke serie die zich afspeelt in Manhattan had ik – ter voorbereiding – wel 100 keer bekeken. En dan sta je plots zelf in de grootstad. Jouw bagage weegt ineens veel te zwaar, je bent moe, loopt verloren en je voelt je nog één centimeter groot. Dankzij mijn stage bij Flanders Investment and Trade, dé representatie van Vlaanderen in New York, leerde ik wel al heel snel veel mensen kennen. Belgen uiteraard, een echte New Yorker vinden in New York is véél moeilijker. Ik beschouwde de stage als een enorme kans om veel bij te leren over de Amerikaanse bedrijfscultuur, en tegelijk ook over het reilen en zeilen van de Vlaamse overheid in België. Sommige collega’s vallen wel een beetje tegen. Ik ga eigenlijk met tegenzin werken, maar de weekends maken wel heel veel goed. Genieten, dansen, proeven, proberen, voelen, vragen, durven, doen…"
foto: zie bovenaan

Mathieu gaf via AIESEC Engelse les in Lampung (Indonesië)
"Het beste moment van die acht weken? De Indonesian Independence Day. Al een week voor de feestdag zag ik hoe Lampung veranderde. Plots hingen er vlaggen en rode en witte linten aan alle huizen en in de middelbare school waar ik les gaf. In de klas zelf voelde ik me niet alleen een leraar, maar vooral ook een vriend van mijn leerlingen. Een van hen nodigde me uit om Independence Day te vieren bij haar hindoegemeenschap. Het was ongelooflijk om te zien hoe belangrijk die feestdag voor Indonesiërs is. In België zijn we vooral blij dat we een dag vakantie hebben, maar in Indonesië gaan alle kinderen de straat op om spelletjes te spelen. Panjat Pinang bijvoorbeeld. Geloof me, in een bananenboom klimmen waarin cadeautjes hangen is één ding, maar in een bananenboom klimmen die vol met olie hangt, is een ware uitdaging! Je moet teams vormen en op elkaars schouders staan om aan de cadeautjes te kunnen. Je glijdt heel gemakkelijk weer naar beneden, dus blijven proberen is de boodschap. Het eindresultaat? Veel blauwe plekken en kneuzingen en slechts één cadeautje. Maar het was het helemaal waard."

(SVR)

Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84