Image
20/12/2015

Drie redenen om op wintersport te gaan naar LES MENUIRES


In de Savoie in Frankrijk, in het hart van de 3 Vallées, ligt een sympathiek en familiaal skistation genesteld dat zowel skifreaks als liefhebbers van besneeuwde landschappen zal bevallen. In Les Menuires zorgen ze ervoor dat de rust van de toeristen gewaarborgd blijft, door hen een gevarieerd en divers activiteitenpalet aan te bieden. GUIDO ging op wintersport naar dit op mensenmaat gesneden skioord en kwam terug met drie goede redenen om er nog een keertje terug te keren.
 
1) Om te skiën, uiteraard
 
Studenten trekken in de eerste plaats op wintersport om er van de besneeuwde hellingen te suizen op ski's of snowboard - al willen we natuurlijk het belang van de feestjes achteraf niet uit het oog verliezen. Echte doorgewinterde skiërs zullen misschien niet helemaal wild lopen van het nogal 'terughoudende' domein van Les Menuires (nochtans goed voor bijna 80 pistes op een domein van 160 kilometer), maar ze zullen zich toch kunnen uitleven, want het skistation maakt deel uit van het skioord 3 Vallées. Dat is het grootste wintersportdomein ter wereld, met niet minder dan 600 kilometer pistes (318 pistes, om precies te zijn) en 172 skiliften. Zelfs de meest ambitieuze skimaniakken kunnen niet blasé blijven als ze worden geconfronteerd met dit gigantische aanbod vol sneeuwsensatie.
 
Variatie troef in de 3 Vallées, met pistes voor gevorderden en voor beginners. Bovendien krijg je dankzij de acht complementaire skistations in de 3 Vallées (waaronder het zeer chique Courchevel, het partystation Val Thorens en het eerder familiale Méribel) elke dag weer nieuwe sprookjesachtige winterlandschappen te zien, zoals de gletsjers van Val Thorens, de besneeuwde appelaars van Brides-Les-Bains en de uitgestrekte sparrenwouden van La Tania. Elke dag is anders en heeft weer nieuwe spectaculaire ontdekkingen te bieden.
 
Maar laten we terugkeren naar Les Menuires, waar een plaats werd gecreëerd voor liefhebbers van freestyle en nieuwe glijvarianten: BK Park. In dit snowpark in de Becca-zone kunnen liefhebbers van stevige sensaties zich uitleven op zones met bulten, slaloms en rails, dat alles om te leren of om zich te perfectioneren. Sneeuwacrobaten krijgen sinds kort de kans om hun capriolen in deze amusante zone te laten filmen (ook hun knulligste valpartijen!) zodat ze de filmpjes onmiddellijk kunnen delen op de sociale media.
 
2) Voor tal van andere sensaties
 
Skiën gaat je snel vervelen, of gaat voor jou simpelweg niet ver genoeg? Zin om van andere, minstens even sensationele wintersportervaringen te proeven? Dan ben je in Les Menuires aan het juiste adres, want ze bieden er een hoop opwindende activiteiten aan. Speed Mountain is een van hun nieuwste attracties: een soort bobslee op rails van 1200 meter lang, wat er meteen de langste bobpiste van de Franse Alpen van maakt. In een geweldige besneeuwde omgeving mag je je verwachten aan opeenvolgende bochten, twists en afdalingen. Wat kan je je beter dromen als je na een welgevulde skidag nog op zoek was naar een laatste shot adrenaline?
 
Nog niet tevreden? Moet het nog spectaculairder? Oké, ook voor een heethoofd als jij heeft Les Menuires tal van activiteiten op maat. Heb je al eens met een sneeuwmotor over de pistes gereden na sluitingstijd, in het donker? Sensatie gegarandeerd! Je kan ook over het skioord vliegen in een parapente voor twee personen. Je lanceert jezelf vanop de Mont de la Chambre en geniet met open mond van de winterse schoonheid van de Vallée des Belleville. Nóg leuker: met een mountainbike van de piste razen. Jazeker, van de piste Roc'n Bike kan je op twee wielen vier kilometer afdalen, een ervaring die bijna je hart uit je borstkas doet springen, maar waarbij je wel wordt begeleid door gediplomeerde specialisten.
 
Niet per se klaar voor wilde sensaties, maar toch op zoek naar iets anders dan gewoon skiën? Huur dan een gids om na zonsondergang een sneeuwschoenwandeling te maken, een natuurervaring die wordt vergezeld van de lichtjes in de vallei en de sterrenhemel boven je hoofd. Als je naar het station Saint Martin de Belleville gaat, dat naast Les Menuires ligt, kan je ook een sledehondentocht maken langs de Doron, een ervaring die je je in het hoge noorden doet wanen.
 
3) Voor een stevig potje après-ski
 
Na inspanning volgt ontspanning, een cliché dat een waarheid als een koe blijft. In Les Menuires beleef je de après-ski in stijl: je kan er je lichaam helemaal laten verwennen, van je smaakpapillen tot de topjes van je tenen. Skiën is fijn, maar je een keertje goed laten pamperen, is dat niet nóg beter?
 
Het skistation heeft een uitgebreide keus aan gastronomische restaurants (er is er zelfs eentje met een Michelinster!) en ook traditionele kost staat er op het menu (de rijkelijke keuken van de Savoie hoeven we je vast niet meer voor te stellen). Onze voorkeur ging echter uit naar een winters avondje in een Mongoolse joert, gedecoreerd in levendige kleuren, met Mongools meubilair, een uitgebreid banket en een heerlijk warme houtoven. Op het menu tijdens zo'n feestelijke avond vol gastronomie: bergsoep met gerookte ham, fondue met Mont d'Or, tartiflette en als dessert broodpudding. Net de stevige kost die je nodig hebt in de winterse Alpen!
 
Om in schoonheid te eindigen (en al die stevige calorieën te laten wegkneden) raden we je aan om je zen-attitude aan te scherpen en je over te geven aan een relaxerende dosis wellness. Doe zoals Cleopatra en neem een bad in verzorgende ezelinnenmelk en laat je vervolgens masseren met kruiden uit de Alpenweiden. Ook aqua-club, massages en gelaatsverzorging staan op het menu, of je kan de allerlaatste restjes energie uit je lijf meppen bij een potje badminton of squash, om 's anderendaags als herboren op de pistes te verschijnen.
 
Meer reizen op www.guido.be
 
LES MENUIRES praktisch
 
Hoe er geraken?
De meest praktische optie (zeker als je van plan bent om je eigen ski's mee te nemen) is meegaan met een georganiseerde busreis of zelf rijden met je eigen wagen. Je kan er ook per trein geraken (www.voyages-sncf.com) dankzij het TGV-station nabij Moûtiers. Er zijn zelfs een paar internationale luchthavens in de buurt. Pendelbussen vind je op www.altibus.com.
 
Waar slapen?
In elk skistation zijn massa's gevarieerde overnachtingsmogelijkheden, van studio's over chalets tot vakantiehuizen en hotels. Onze persoonlijke favoriet is het Belambra-hotel Neige et Ciel (www.belambra.fr), waar je vol pension krijgt, met elke avond aperitiefspelletjes, maar vooral directe toegang tot de pistes, de ski's aan de voeten.
 
Meer info op www.lesmenuires.com
(SD)
foto: P. Royer
 
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Welk platform check jij 't meest?

 Facebook
 Instagram
 Tiktok
 Snapchat
 Een ander

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84