Image
04/02/2016

Gefrituurd voedsel is (soms) gezond


‘Hoe vettiger, hoe prettiger’ is het motto van menig student. Vooral na een avondje uit kan alles wat in olie of vet gebakken is heerlijk smaken. Goed nieuws! In tegenstelling tot wat iedereen dacht, is gefrituurd voedsel niet altijd ongezond. Een studie van de Universiteit van Granada toonde aan dat bepaalde groenten gezonder zijn als ze in olijfolie gefrituurd worden dan als ze gewoon gebakken worden. Ze zouden kanker, diabetes en maculadegeneratie, een ziekte die blindheid veroorzaakt, voorkomen. Natuurlijk neemt de vethoeveelheid niet af, maar dat moet je erbij nemen. 

foto: Shutterstock 
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Driekwart van de jongeren eet wel eens insecten

Een op de drie Vlamingen at ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten. Dat blijkt uit [...]

24/11/2022

Dit is de allerpopulairste sushi

Volgens de laatste gegevens van Uber Eats is de gezonde en traditionele Japanse keuken snel uitgegroeid [...]

22/11/2022

Goedkope groenten en fruit bestaan nog

Alles wordt duurder, ook groenten en fruit, maar een nieuw initiatief bij Carrefour voorkomt voedselverspilling [...]

17/11/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84