Image
04/02/2016

Gefrituurd voedsel is (soms) gezond


‘Hoe vettiger, hoe prettiger’ is het motto van menig student. Vooral na een avondje uit kan alles wat in olie of vet gebakken is heerlijk smaken. Goed nieuws! In tegenstelling tot wat iedereen dacht, is gefrituurd voedsel niet altijd ongezond. Een studie van de Universiteit van Granada toonde aan dat bepaalde groenten gezonder zijn als ze in olijfolie gefrituurd worden dan als ze gewoon gebakken worden. Ze zouden kanker, diabetes en maculadegeneratie, een ziekte die blindheid veroorzaakt, voorkomen. Natuurlijk neemt de vethoeveelheid niet af, maar dat moet je erbij nemen. 

foto: Shutterstock 
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

VUB-prof bakt historische broodjes

Volgens historicus Peter Scholliers, professor aan de VUB, is "de geschiedenis van het brood is [...]

15/02/2021

Vrouw brengt 23 familieleden mee op date als test

Valentijn liep niet voor iedereen van een leien dakje. Vraag maar aan Mr. Lui uit de Chinese provincie [...]

15/02/2021

Gents craft beer valt in de prijzen

Op de Brussels Beer Challenge gingen opvallend veel prijzen naar lokale en ambachtelijke Belgische bieren. [...]

14/02/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84