Image
25/12/2016

De 13 fases die je doorloopt als je wijn drinkt


 1. De ‘dit is het moment voor een glas wijn’-fase
De fase waarin je van alles het perfecte excuus maakt om een glas wijn te drinken: een avond met je beste vriend(in), de verjaardag van je kat of het einde van een lange werkdag.
 
 1. De ‘we gaan ervoor’-fase
In deze fase besef je dat één glas wijn niet voldoende is, en nu die fles toch open is, kan je evengoed een tweede glas nemen.
 
 1. De spraakzame fase
De fase waarbij je merkt dat het gesprek vlotter loopt dan normaal. Dat tweede glas wijn zit al duidelijk wat in je hoofd.
 
 1. De ‘waar is mijn glas wijn?!’-fase
Zonder het te beseffen, is dat tweede glas ook al leeg. Dan maar opnieuw bijschenken.
 
 1. De ‘laten we naar klassiekers luisteren’-fase
Ongetwijfeld heb je een Spotify-playlist klaarstaan speciaal voor deze fase. In een nostalgische vlaag beslis je om te luisteren naar liedjes die je al in geen tijden meer hebt gehoord, maar wel nog perfect kan mee zingen. Een dansje placeren hoort er uiteraard ook bij.
 
 1. De ‘laten we praten over de goeie ouwe tijd’-fase
De klassiekers doen je ook terugdenken aan vroegere tijden. Dit is het moment waarop er ook oude foto’s op facebook en de bijhorende comments worden bijgehaald.
 
 1. De ‘laten we een tweede fles openen’-fase
De eerste fles is tot op de laatste druppel leeg, maar dat belemmert je niet om de kou te trotseren om toch maar een tweede fles te kopen in de nachtwinkel. Wie had gedacht dat het zo vlot zou binnen gaan?
 
 1. De ‘kopen we een of twee flessen?’-fase
Als je dan in de nachtwinkel bent, neem je onmiddellijk twee flessen wijn mee. Zo ben je zeker dat niet onmiddellijk zonder valt.
 
 1. De ‘laten we praten over gênante dingen’-fase
Na het vijfde glas wijn, vind je het oké om jouw meest gênante momenten te delen.
 
 1. De ‘laten we die persoon eens sms’en’-fase
Dit is de ergste fase van het wijn drinken. Je bent al zo ver gekomen dat je het nodig vindt om je ex-lief een bericht te sturen. Waarschijnlijk de fase waarvan je achteraf ook het meeste spijt van hebt.
 
 1. De ‘heb ik nu al die tweede fles op?!’-fase
Dan maar een derde openen.
 
 1. De ‘ik hou van je’-fase
De fase waarin je iedereen en alles graag ziet, en het ook nodig vindt om het te laten zien. Lieve berichtjes sturen, of je beste vriend(in) knuffelen is geen uitzondering.
 
 1. De ‘ik moet dringend naar bed’-fase
Nu heb je wel genoeg wijn op voor één avond. In slaap vallen met de gedachte hoe leuk de avond wel niet was, met dank aan de wijn. De volgende ochtend zal je er waarschijnlijk niet zo over denken, maar dat verhindert je niet om het binnenkort nog eens over te doen.

 
Bron: Metro.uk
Foto: Shutterstock 

Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84