Image
24/02/2016

Top 25 steden die je moet gezien hebben

Begint het tweede semester je serieus de keel uit te hangen? De paasvakantie lonkt en dat vraagt natuurlijk om een deugddoend reisje. Voor wie ondertussen te futloos is om zelf een bestemming te zoeken: hier zijn de steden waar je je batterijen zéker weer opgeladen krijgt.
 
1. Berlijn
Een sombere plaats getekend door een droevig verleden? Helemaal niet: de Duitse hoofdstad bruist van het leven. Trendy winkels, adembenemende architectuur, een levendig nachtleven, interessante musea: alle elementen om nooit meer terug naar huis te willen, zijn er.

2. Kopenhagen
Altijd al de Kleine Zeemeermin in real life willen ontmoeten? Dan moet je in het Deense metropool zijn. Goed, die Zeemeermin is van steen, maar toch zeker het bekijken waard. Terwijl je er dan toch bent kan je een wandeling maken door de authentieke haven, shoppen tot je erbij neervalt en/of feesten tot de vroege uurtjes.

3. Praag
Toegegeven, het was niet altijd rozengeur en maneschijn in de Tsjechische hoofdstad, maar ze blijft toch een van de mooiste places to be van Europa. Wie zich graag in de pruikentijd waant, zal zich er helemaal thuis voelen: het stikt er van de barokke gebouwen en torentjes. En natuurlijk zijn er ook bars in overvloed.

4. Reykjavik
Misschien niet de plaats waar je meteen aan denkt als je het woord ‘citytrip’ hoort, maar toch zeker een bezoekje waard. Zoals je kan vermoeden, staat de Ijslandse stad niet bekend om haar tropische weer, maar je vindt er Vikingsmusea en een muziekscène om ‘u’ tegen te zeggen. Je kan er zelfs walvissen spotten in de haven!

5. Barcelona
Zee, paella en knappe Spanjaarden. Als die drie woorden je niet spontaan je koffers doen pakken, weten we het ook niet meer. Maar de Catalaanse stad heeft meer te bieden: overal waar je kijkt zie je modernistische kunst, tapasbars en, met een beetje geluk, zon. De flamenco wordt er trouwens tot in de vroege uurtjes gedanst. Olé!

6. Istanboel
 
7. Havana  

8. Sint- Petersburg  

9. Rome

10. Bombay

11. Buenos Aires

12. Rio de Janeiro

13. Boedapest

14. Londen

15. Montreal

16. Lissabon

17. Parijs

18. Amsterdam

19. Dublin

20. Kaapstad

21. München

22. Delhi

23. Kuala Lumpur

24. New York  

25. Firenze

foto: Shutterstock 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Welk platform check jij 't meest?

 Facebook
 Instagram
 Tiktok
 Snapchat
 Een ander

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84