Trend van 't moment: mugfood
Meer dan een oversized koffiekop en een flinke microgolf heb je niet nodig om enkele basisingrediënten te transformeren tot een smakelijke hap. Sterker nog, het kan al in luttele minuten, met de juiste receptuur tenminste. Lees, lach en laat het smaken.
ONTBIJT
Muffin met blauwe bessen
Ingrediënten: enkele bevroren blauwe bessen, lijnzaad, een halve eetlepel bakpoeder, 2 eetlepels esdoorn- of agavesiroop, sinaasappelzeste, een eiwit en een halve eetlepel nootmuskaat
Bereiding:
- Mix de droge ingrediënten.
- Voeg het ei, de siroop en de zeste toe.
- Giet het mengsel in een grote koffiekop en zorg dat die maximum voor een derde gevuld is.
- Verwarm 90 seconden in de microgolf.
Havermout met appel en banaan
Ingrediënten: een halve kop havermout, een eetlepel lijnzaad, een ei, een halve kop melk, een derde van een banaan (gepureerd), een halve appel (fijngesneden), twee eetlepels honing, kaneel
Bereiding:
- Giet de melk in een grote kop en voeg de havermout, zaden en het ei toe.
- Klop goed op met een vork.
- Voeg de banaan, appel, honing en een snuifje kaneel toe.
- Meng opnieuw goed en verwarm dan een dikke 2 minuten in de microgolf.
- Voeg nog wat melk, yoghurt of pindakaas toe naar wens.
LUNCH/AVONDMAAL
Macaroni
Ingrediënten: 1/3 kop pasta, ½ kop water, ¼ kop melk, ½ kop gemalen kaas, plakje ham in kleine reepjes gesneden
Bereiding:
- Doe de pasta en het water in een grote kop (om te vermijden dat het water overkookt).
- Verhit 2 minuten in de microgolf en roer.
- Herhaal tot de pasta zacht is, voeg wat extra water toe indien nodig.
- Als de pasta al het water heeft opgenomen en beetgaar is, voeg je een scheut melk en wat gemalen kaas toe.
- Strooi de ham erover en roer nog eens goed om.
- Verwarm nog een klein minuutje in de microgolf.
Quiche
Ingrediënten: een ei, anderhalve eetlepel melk, zout en versgemalen zwarte peper, een stukje stokbrood, een eetlepel cream cheese, een halve snede gekookte ham, verse tijm, mosterd
Bereiding:
- Klop het ei met de melk in een grote koffiekop.
- Kruid met peper en zout.
- Scheur het brood in stukjes en voeg het toe zodat het ondergedompeld is.
- Roer de cream cheese erbij.
- Snijd de hesp in kleine stukjes en voeg toe.
- Breng op smaak met de tijm.
- Verwarm ongeveer 1 minuut in de microgolf.
- Decoreer met een klein toefje mosterd en wat tijm.
DESSERT
Chocoladefestijn
Ingrediënten: 3 el Nutella, 4 el kristalsuiker, 3 el olie, 1 ei, 3 el melk, 3 el cacaopoeder, 4 el zelfrijzende bloem, 1 Ferrero Rocher per persoon, eventueel vanille-ijs
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten met een vork in een kom, behalve de Ferrero’s.
- Leg een Ferrero in een kop en schep er het mengsel over.
- Zorg dat je kop maar voor een vierde gevuld is en plaats dan in de microgolf voor 45 seconden als je ’t nog wat lopend wil of een dikke minuut als je de cakestructuur verkiest.
- Serveer eventueel met een bol vanille-ijs.
Cheesecake
Ingrediënten: 50 gram cream cheese, 2 el zure room, 1 ei, ½ tl citroensap, 1 zakje vanillesuiker
Bereiding:
- Mix alle ingrediënten in een grote kom.
- Verwarm 90 seconden in de microgolf, maar roer het geheel elke 30 seconden om.
- Laat afkoelen en serveer indien gewenst met vers fruit, slagroom en/of fijngestampte nootjes.
foto:
Shutterstock