Red de planeet…drink bier
Hoe graag we ook een pintje naar binnen slaan na een zware dag, de ecologische voetafdruk van bier brouwen is niet min. In een liter gerstenat wordt zeker drie keer zo veel water verwerkt. Niet echt top, als je bedenkt dat we langzaam maar zeker door onze voorraad zuiver water komen te zitten. Gelukkig zijn veel brouwers zich bewust van het probleem en wordt er volop naar oplossingen gezocht. Maar misschien is het wel een Amerikaanse brouwerij die met de prijs van ‘Beste idee’ gaat lopen. Half Moon Bay Brewing Company heeft net als heel Californië last van de enorme droogte die er momenteel heerst en besloot bier te maken op basis van… afvalwater. Water waar je vorig jaar misschien nog je beschimmelde borden mee stond af te wassen, slok je vandaag op. Geen nood: de vloeistof werd natuurlijk wel eerst gezuiverd. Toch een beetje bang voor de smaak? Volgens experts smaakt het goedje beter dan bier waar gewoon tapwater voor gebruikt werd.
Nieuwsgierig naar hoe het nu precies zit met die waterzuivering? In dit
filmpje kom je meer te weten.
foto:
Shutterstock