Image
13/04/2016

Studentikoze prijsbeesten


Wie niet waagt, niet wint, zegt het spreekwoord. Wie wel waagt, wint 1 keer op de 22, zegt Eva. De 21-jarige studente verdiepte zich in tientallen wedstrijden en lepelde intussen enkele prijzenpotten tot de bodem uit. Ook leeftijdgenoten Jolien en Kevin kaapten kanjers van prijzen weg. Drie boeiende getuigenissen, en enkele nuttige tips om zelf ook een lidkaart van de lucky bastards club te bemachtigen.
 
Otto-Jan Ham en Jelle De Beule namen ons mee naar alle niet-toeristische plekjes in Barcelona.”
Student: Eva Braekeveldt (21)
Studie: Eventmanagement, VIVES Hogeschool Kortrijk
Buit: iPhone 6, ballonvaart voor 4, reischeque van 500 euro, fanreis naar Barcelona, film-, concert- en festivaltickets…

"Rond augustus 2015 sloot ik een weddenschap af met een vriend: we zouden elk aan 1000 wedstrijden deelnemen en onze antwoorden en schiftingsvragen netjes bijhouden. Uiteindelijk zijn we nog steeds niet aan de 1000 wedstrijden geraakt, omdat we te veel werk hebben voor school, maar er is wel een periode geweest dat ik me dagelijks voor een twintigtal wedstrijden registreerde. Als de postbode langskwam, holde ik altijd als een gek naar beneden om te kijken of er een pakje voor mij bijzat en elke twee dagen was dat ook effectief het geval. Na een korte berekening ben ik tot de vaststelling gekomen dat ik 1 op de 22 wedstrijden win. Niet slecht toch?"
"De leukste prijs die ik ooit heb mogen ontvangen is ongetwijfeld een iPhone 6, bij een wedstrijd van Humo en Mobile Vikings. Om kans te maken, moest je de digitale toekomst voorspellen en jouw ideeën daarover in een leuke tekst gieten. Er waren ongeveer duizend kandidaten, vandaar waarschijnlijk dat het even duurde voor een winnaar werd gekozen. Toen ik enkele maanden na mijn deelname het verlossende telefoontje kreeg, was ik supercontent. Ik gebruik de iPhone vandaag nog steeds. Ik heb ook al eens een ballonvaart voor vier personen gewonnen, toen ik voor een wedstrijd 453 likes verzamelde op een zelfgemaakte foto die meubelenzaak Weba in de kijker moest zetten. Met ING viel ik dan weer in de prijzen toen ze een campagne lanceerden waarmee jongeren komaf konden maken met de mindere kantjes van hun ouders. Ik koos voor het ludieke zinnetje: ‘Waarom uw kamer volledig kuisen, als de kuisvrouw toch een uur later komt?’ Ik maakte er een bijbehorend stopmotionfilmpje bij en won een reischeque van 500 euro. We zijn van plan die deze zomer te gebruiken voor onze trip naar Amerika. Zo’n som komt handig van pas om ons beperkte studentenbudget wat aan te dikken. Ik had eerder trouwens al eens een fanreis naar Barcelona gewonnen met De Ideale Wereld. Mijn vriend en ik zijn grote fan van het programma, dus hadden we kosten noch moeite gespaard om een videoclip op te nemen voor het liedje 'We’re From Barcelona'. Compleet met nieuwe tekst en al. We waren heel blij toen we tot winnaar werden uitgeroepen, maar uiteindelijk bleek het een echte blitzreis. Op nog geen 24 uur stonden we terug in België en hadden we letterlijk niks gezien. Otto-Jan Ham en Jelle De Beule namen ons mee naar alle niet-toeristische plekjes in Barcelona. Denk aan parking Guell in plaats van Parc Guell en een bezoek aan het stadion van de derdeklassers. En toch hebben we ons goed geamuseerd. We leerden toffe mensen kennen en ook Otto-Jan en Jelle bleken sympathieke kerels."
"Daarnaast heb ik al vrij veel festivaltickets gewonnen, maar wat me het meest bijblijft is Rock Werchter 2011. KBC organiseerde een wedstrijd waarbij je een toneelstuk van Shakespeare moest moderniseren. In de jury zetelde niemand minder dan Leah Thijs, mijn idool! (lacht) Ik had het stuk Macbeth gekozen en er een volledig nieuwe twist aan gegeven. Ik was de jongste kandidaat en had superveel zenuwen. De aanwezigheid van camera’s en journalisten hielp ook niet echt. Ik kon mijn geluk niet op toen bleek dat ik had gewonnen, zeker omdat ik complimenten kreeg van dé Leah Thijs. Van dat festival heb ik extra hard genoten en het is een ervaring die me altijd zal bijblijven."
"De diehards doen mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en verkopen daarna hun prijs door op tweedehands.be. Waarom hem niet wegschenken en er iemand gelukkig mee maken? Zelf deel ik regelmatig cadeautjes uit en trakteer ik geregeld vrienden op gratis cinema- en andere uitjes. Vooral mijn vriend heeft baat bij mijn lucratieve hobby. We gaan zo goed als altijd gratis naar de film, concerten of evenementen. Ook doe ik vaak mee aan wedstrijden voor hem. En als ik een prijs zie die een vriend(in) graag wil hebben, waag ik ook met plezier mijn kans."
 
Showbizz Bart stond mij aan de eindmeet op te wachten met de camera om een interview af te leggen.”
Student: Jolien Musseeuw (21)
Studie: Master farmacie, KU Leuven
Buit: Een negendaagse all-inreis voor twee personen naar de Dominicaanse Republiek


"Op de radio had ik gehoord dat Q-music in de zomervakantie van 2013 een wedstrijd organiseerde waarbij de deelnemers om ter snelst 1 km in het zand moesten lopen met teenslippers aan. Ik doe al bijna mijn hele leven aan atletiek en besloot mijn kans te wagen. Ik denk dat we met een vijftigtal aan de startstreep stonden, onder wie veel sportievelingen dus ik schatte mijn kansen niet erg hoog in. Enkele meisjes schoten als raketten uit de startblokken, maar tot mijn eigen verbazing kon ik nog goed volgen en even later liep ik zelfs aan de leiding. Ik dacht de hele tijd dat de slippers van mijn voeten zouden vallen, maar dat gebeurde gelukkig niet en onder luid applaus van de aanwezige supporters finishte ik met zo’n 100 meter voorsprong. Showbizz Bart stond mij aan de eindmeet op te wachten met de camera om een interview af te leggen. Ik weet nog dat mijn zus, beste vriend, tante en nicht kwamen aangestormd om mij  te feliciteren en ’t was eigenlijk pas op dat moment dat ik besefte dat ik een 9-daagse all-inreis voor twee personen naar de Dominicaanse gewonnen had. Én een trofee in de vorm van een gouden flipflop, niet te vergeten (lacht)."
"Beslissen wie mij mocht vergezellen op die reis was geen makkelijke opdracht. Mijn zus wilde heel graag, maar die had geen vrijaf in september. Ook mijn vrienden solliciteerden, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor mijn beste vriend Niels. In september was het zover. Toen we daar aankwamen, merkten we dat het vliegveld uit allemaal hutjes met strooien dakjes bestond. We hadden zoiets nog nooit gezien. En zo warm! De armoede die we uit ons taxiraam spotten stond in schril contrast met de luxe van de resorts, die met bewaker en slagbomen afgesloten zijn van de buitenwereld. Die hotelcomplexen zijn het paradijs op aarde. Mooie gazons, golfbanen, winkels, een casino, wellness-salons… Het was all inclusive dus we konden de hele dag door eten en drinken. Zelfs aan het zwembad waren de cocktails gratis. We hebben er echt van genoten. Veel aan het zwembad gelegen, op het strand, en ook een paar excursies gemaakt. Zo konden we onder andere een dag met een ‘buggy’ rondcruisen, mochten we van een rots springen in een of andere mooie grot en hebben we ontdekt hoe ze daar koffie maken. Een andere dag vaarden we met een catamaran naar een onbewoond eiland, waar we een barbecue kregen en nadien in helder water konden zwemmen. We hebben toen verschillende zeesterren gezien."
"Het jaar daarop organiseerde Q-music weer zo’n wedstrijd, maar dan met zwemvliezen aan. Dat was veel moeilijker en véél lastiger dan met flipflops. Toen eindigde ik jammer genoeg pas vierde."
Toen ik uit de kooi stapte, riep de wedstrijdorganisator meteen dat ik de hoofdprijs had gewonnen.”
Student: Kevin Seeuws (21)
Studie: Bachelor Elektronica-ICT, Odisee Hogeschool
Buit: Een rugzak, dvd’s, strips, een reis naar Frankrijk, een levenslange voorraad batterijen


"Als kind deed ik enorm veel mee aan wedstrijden. Ik waagde mijn kans bij zowat elke wedstrijd die ik tegenkwam en won dus ook regelmatig iets. Een rugzak, een dvd, een strip… Voornamelijk kleine zaken, maar toch was ik iedere keer enorm blij. De laatste twee jaar heb ik mij vooral gefocust op tv-quizzen, samen met een vriendin van me. Twee tot de zesde macht en Valkuil bijvoorbeeld, en ik kwam als winnaar uit Weet ik Veel, een programma met Evy Gruyaert. Dat leverde een mooie geldsom op, en een tablet die ik aan mijn moeder heb gegeven. Quizzen vind ik echt plezant, de prijs is maar bijkomstig. Ik heb, met een wedstrijd in de lokale fitness, ook al eens een reis gewonnen naar Frankrijk. Iedereen die zich die maand inschreef voor een abonnement maakte kans en ik zat als nieuw lid toevallig ook in de deelnemerspot, maar omdat er in de reis geen vervoer was inbegrepen en we het niet echt zagen zitten om met de auto te gaan, hebben we die prijs dan maar weggegeven aan vrienden."
De opmerkelijkste prijs die ik ooit kreeg, was ongetwijfeld een levenslange voorraad batterijen, vorige oktober bij Media Markt. De keten had voor het tienjarig bestaan een hele week vol optredens en wedstrijden georganiseerd. In de winkel stond een soort glazen kooi met een heleboel balletjes in. Allemaal gele en een tiental rode. Het was de bedoeling om in die kooi op dertig seconden tijd zoveel mogelijk rondvliegende rode balletjes te vangen. Wie ééntje ving, won een powerbank of twee pakjes batterijen. Als je er twee kon pakken, kreeg je een actiecamera en als je er drie ving, kreeg je nog iets anders, ik weet niet meer juist wat precies… (denkt na) Soit, het leek veel moeilijker dat het was. Overal waar je keek vlogen er balletjes, dus ik zwaaide gewoon wat met mijn armen in het rond en probeerde te grijpen wat ik grijpen kon. Ik had er al heel snel twee te pakken, maar daarna ging het iets moeizamer. Ik voelde de tijd wegtikken en mijn kansen dalen, tot ik plots twee rode balletjes in één keer vastgreep. En net toen de ventilator stopte met draaien, vloog er nóg een balletje in mijn bereik. Vijf dus, ik was euforisch! Toen ik uit de kooi stapte, riep de wedstrijdorganisator meteen: ‘Ja! Je hebt de hoofdprijs gewonnen!’ Ik was totaal overdonderd, ik dacht dat ik gewoon de prijs van drie balletjes zou krijgen, maar blijkbaar was er nog iets waardevollers. Stiekem hoopte ik op een SmartTV, omdat ze eerder die week ook al zo’n tv hadden weggegeven, dus ik was wel enigszins teleurgesteld toen de medewerker mij een enorm zware doos vol batterijen overhandigde. Wat moet ik nu met al die batterijen, was mijn eerste idee, maar achteraf gezien was het wel echt een originele prijs en was ik toch wel content. Een ‘levenslange’ voorraad is het niet echt, want batterijen blijven maar vijf tot tien jaar goed, dus verkoop ik er hier en daar door aan vrienden. Ik zal wel zien wat ik met de rest ga doen. De eerste vijf jaar hoef ik geen batterijen te kopen, zoveel is zeker.
 
Wedstrijden winnen voor dummies
 
  • Hou een lijst bij van alle wedstrijden en schrijf op wat je antwoord was. Eenmaal je eentje juist hebt, kan je je al een beter beeld vormen van wat het antwoord is. Velen gokken ook op een te groot getal. Meestal ligt het antwoord veel lager dan je zou denken.
  • Registreer je op een wedstrijdenforum. Als je actief bent, krijg je toegang tot de schiftingslijst. Hierop staan alle antwoorden die ooit hebben gewonnen.
  • Lees altijd het wedstrijdreglement, zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Denk maar aan het aansmeren van abonnementen bijvoorbeeld.
  • Gebruik een apart e-mailadres voor wedstrijden, om de vele spammails te ontlopen. 


(SVR)

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84