Image
26/05/2016

Misty Mission 1: Op Aarde als in de Hemel (Gorilla)

Elk tijdperk heeft zijn oorlogsfictie. In de jaren tachtig waren de VS nog volop aan het bekomen van hun Vietnam-trauma (50.000 Amerikaanse soldaten sneuvelden daar, een veelvoud van het aantal Amerikaanse slachtoffers in de recentere oorlogen in het Midden-Oosten), en dat vertaalde zich in tientallen iconische films en romans.
Striptekenaar Michel Koeniguer (die je misschien kent van 'Eightball Hunter') is duidelijk opgegroeid met dat soort Vietnamverhalen. 'Misty Mission' is zijn poging om de jungle-oorlog tot leven te brengen in stripvorm, maar dat is maar matig geslaagd. Koeniguer tekent duidelijk veel liever vliegtuigen dan mensen, zodat we al na vijf pagina's de vrijwel generisch getekende gezichten nauwelijks nog aan de juiste personages wisten te koppelen, en toen begon onze aandacht snel te verslappen. Liefhebbers van pilotenstrips als 'Buck Danny' en 'Dan Cooper' zullen dit wel weten te pruimen, maar anderen zijn veel beter af met een dvd van Platoon of Apocalypse Now.
 
(HDP)
 

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84