Image
12/07/2016

Dries Mertens: "Een grote titel behalen, dát moet het doel zijn"

De Belgen scharen zich dezer dagen opnieuw massaal achter de Rode Duivels. Belgische driekleur op de kaken en drietand in de hand; de twaalfde man is klaar voor de strijd. Maar wie zijn die mannen die de druk van de natie dragen? GUIDO dribbelde zich een weg door de talrijke interviewaanvragen en scoorde een gesprek met aanvaller Dries Mertens, die al sinds 2013 jaar het mooie weer maakt in Napels.
 
GUIDO: Jij bent van Leuven, de studentenstad bij uitstek. Was je zelf een voorbeeldige student?
Dries: Nee, eigenlijk niet. Er kroop heel veel tijd in voetbal, waardoor ik minder tijd had om te werken voor school, en dus was ik altijd wel tevreden met een voldoende. Ik heb wel nooit een jaar gedubbeld, daar ben ik best trots op. Na mijn middelbare school heb ik me nog ingeschreven voor een opleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Hogeschool Gent, maar ik moest toen twee keer per dag trainen en kon onmogelijk de lessen volgen. Heel lang heeft mijn studententijd dus niet geduurd. (lacht)

GUIDO: Met andere woorden: mocht je geen voetbalcarrière hebben uitgebouwd, dan was je vandaag meester Dries?
Dries: Graag, ja. Mijn vader was ook sportleerkracht en ik vond het altijd leuk om hem bezig te zien. Hij deed zijn werk met veel plezier en beschouwde zijn job zelfs meer als een hobby. Dat er geen berg verbeterwerk op je staat te wachten als je thuiskomt, is natuurlijk ook handig meegenomen.
 
Dries z'n eerste bal
 
GUIDO: Dan had je pa na school de tijd om een balletje te trappen met jou. Herinner je jouw eerste bal nog?
Dries: Goh, dat moet er een van mijn oudere broer zijn geweest, waar ik ook mee mocht spelen. Van zodra ik kon lopen, ben ik beginnen te voetballen, naar ‘t schijnt. Mijn vader had twee doelen gezet op het veldje naast ons huis en daar spendeerde ik zo goed als elke vrije minuut. Ik was echt verslaafd. Op zowat alle kinderfoto’s heb ik een bal onder mijn voet. (lacht)

GUIDO: Oefening baart kunst, want je schopte het tot bij de Rode Duivels. Op papier een van de beste teams ter wereld.
Dries: Nummer één staan was mooi, maar voor mij betekent dat niet zoveel. Ik had liever derde gestaan en wel al een EK of WK gewonnen. Zo’n grote titel behalen, dát moet het doel zijn. Zelf hoop ik altijd mijn steentje te kunnen bijdragen om het team sterker te maken, zowel bij de Rode Duivels als voor mijn huidige club.  
 
Napels... of Leuven?
 
GUIDO: Hoe stel je het trouwens in Napels?
Dries: Ik ben op dit moment heel tevreden. Het eten, het weer, de gekheid van de supporters… 

GUIDO: Ben je van plan om ooit uit te bollen in een Belgische club?
Dries: Een terugkeer naar België sluit ik niet uit, zeker als Oud-Heverlee Leuven op dat moment weer in eerste klasse zou spelen. Ik zal waarschijnlijk toch in Leuven blijven wonen na mijn voetbalcarrière. Iets drinken op de Oude Markt, iets eten in een van de toffe restaurants in het centrum…

GUIDO: Een pizza napolitana dan misschien...
 
(SVR)
 
DRIES MERTENS
 
 
Geboortedatum 6 mei 1987
Geboorteplaats Leuven
Lengte 169 cm
Gewicht 61 kg
Huidige club SSC Napoli
Vorige clubs PSV Eindhoven
FC Utrecht
AGOVV (Apeldoorn)
VC Eendracht Aalst
KAA Gent
Favoriete positie Aanvaller
 
 
 
foto: SBSBelgium

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84