Image
05/01/2020

Wat je best niet doet de nacht voor een examen

Wie maakt zich tijdens de blok nooit schuldig aan een nachtje doorstuderen of overdreven veel cafeïne drinken? Omdat we jou toch minstens een 10 op 20 gunnen, ging GUIDO even na welke slechte blokgewoontes je beter achterwege laat op de avond voor een examen.
 
Nachtje doorwerken
Morgenvroeg examen en nog maar de helft van je cursus gelezen? Dan heb je bijna geen andere keus dan een hele nacht doorgaan. Toch is het een slecht idee. Je hersenen kunnen zich zonder slaap niet ontspannen; met als gevolg dat je minder kan onthouden, minder goed kan redeneren en minder snel connecties zal maken tussen de examenvragen en de leerstof. En nee, in periodes van een paar uur slapen helpt niet. Je kan er wel voor kiezen vroeger op te staan, maar probeer toch een uur of 7 gedut te hebben.

Te veel slaapmutsjes
Drink je graag een glaasje wijn om beter de slaap te kunnen vatten? Geen probleem, vooral in stresserende situaties helpt wat alcohol om goed te dutten. Meer dan een glas per dag wordt wel afgeraden. Je krijgt dan misschien het idee dat je er beter van kan maffen, maar je blijft steken in een oppervlakkige slaap.

Cafeïne drinken
Een inkoppertje. Wie een goede nachtrust wil voor een examen, blijft ’s avonds best ver weg van energiedranken en koffie. Cafeïne werkt door in je slaap, met als gevolg dat je maar van een licht dutje kan genieten. Mensen die de stof niet gewoon zijn, stoppen best rond 15 uur al met het drinken ervan.

foto: Shutterstock

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Elon Musk speelt gastheer van Saturday Night Live

Afgelopen zaterdag 8 mei mocht Elon Musk samen met Miley Cirus voor een avond gastheer zijn van de show [...]

13/05/2021

Luc Sels nog vier jaar rector van KU Leuven

Studenten en personeel van de KU Leuven konden gisterenavond online hun stem uitbrengen op wie ze de [...]

12/05/2021

Taylor Swift is eerste vrouw met Global Icon BRIT award

Op zondag 9 mei maakten de organisatoren van de BRIT awards bekend dat Taylor Swift dit jaar de Global [...]

11/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84