Nicecream: elke dag ijsjes eten zonder schuldgevoel
Ja, er bestaat gezond ijs waar je nauwelijks van verdikt. Niet een of andere smaakloze lightversie van Haägen-Dazs of Magnum, wel lekkere nicecream. Dat is ijs gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde kleur- of smaakstoffen. Het is wel niet echt hét wondermiddel voor een slanke lijn, maar er zitten in elk geval heel wat minder suikers en vetten in. Een nadeel is wel dat je het niet kan kopen. Gelukkig kunnen zelfs de grootste keukenklunzen in een wip nicecream op tafel toveren. Dit is alvast een van onze favoriete receptjes:
Nicecream van bananen
Duurtijd:

2 minuten
Ingrediënten: enkele rijpe bananen
Zo doe je het:
1) Pel de bananen en snij ze in stukjes.
2) Laat het fruit een nachtje invriezen. Geen tijd voor? 2 uur
should do the trick.
3) Klop de stukjes tot moes.
4) Steek de bananenmoes in een blender en blijf mixen tot je een soort romige textuur krijgt. Je kan er nu wat amandelnoten, chocoladevlokken of cacaopoeder bij strooien, als je wilt.
5) Laat het bananenijs bevriezen.
6) Smullen maar!
foto:
Shutterstock