Image
03/09/2016

Zo vlieg je als VIP de wereld rond op studentenbudget


De 25-jarige Valentijn Kuperus, student Fiscaal Recht en Bedrijfskunde in Nijmegen, heeft de laatste jaren maar liefst 77 landen bezocht. Hoe hij dat klaarspeelde, met een studentenbudget dan nog? Door zichzelf een Frequent Flyer-pas aan te schaffen. Hoe vaker en hoe verder je vliegt met zo’n pas, hoe meer voordelen je krijgt. En het blijft niet bij ‘priority lanes’, Valentijn krijgt ook toegang tot exclusieve wachtruimtes met massages, cocktailbars en restaurants, en hoeft geen cent te betalen voor die extra luxe. Wie genoeg punten heeft gespaard, kan die zelfs inwisselen voor een gratis vlucht. Valentijn maakt er een sport van om die vluchten uit te kiezen die ‘m qua punten goed uitkomen. Soms leveren ze zelfs meer punten op dan ze kosten, waardoor hij opnieuw verder kan. Letterlijk en figuurlijk.


“In mijn bachelor had ik veel verplichte vakken en kon ik alleen in lange weekenden en vakanties reizen. In mijn masterjaren had ik meestal maar twee dagen college en kon ik de andere dagen gebruiken om te reizen. Studeren ging zowel in het vliegtuig als op het vliegveld prima: ik had natuurlijk het grote voordeel dat ik in de rustige lounges kon wachten op mijn vlucht en in Business of First Class heb je alle ruimte om je studieboeken uit te stallen. Door vluchten met wifi uit te kiezen, kon ik zelfs zonder problemen mijn essays of andere opdrachten op tijd inleveren vanaf 38.000 voet hoogte.” Dat vertelde hij aan Vance. En ook ter plaatse vallen de kosten best mee. “De hotels kon ik in veel gevallen ook met punten boeken en meestal krijg ik ook daar loungetoegang waardoor ik gratis ontbijt, hapjes en drankjes krijg. Zelfs mijn huurauto in de VS kon ik met punten betalen, wat me ook nog eens een leuke upgrade naar een mooie sportauto en een gratis tank brandstof opleverde.”
Wie Valentijn wil volgen, kan dat via z’n Instagramaccount @valentijnkuperus.
 

Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84