Image
22/09/2016

XIII 24: De Erfenis van Jason Maclane (Dargaud)

De tweede, vijfdelige cyclus van 'XIII' wordt afgerond met dit album De Erfenis van Jason Maclane. Toegegeven: 'XIII'-bedenker Jean Van Hamme had een bepaald zware erfenis nagelaten, maar scenarist Yves Sente heeft er een bijzonder ingewikkeld, overladen en moeilijk te volgen vervolg op gebreid.
 
De eindconclusie over XIII's afstamming is zelfs een weinig grotesk te noemen. Het zit allemaal best goed in mekaar, maar we halen er ook wel enigszins onze schouders bij op. Was deze tweede cyclus nodig? Op de cleane, verzorgde tekeningen van Iouri Jigounov hebben we niks aan te merken, maar het pure leesplezier dat we bij de eerste vijf albums van de oorspronkelijke reeks hebben beleefd, wordt hier langs geen kanten geëvenaard. Benieuwd hoelang deze ooit zo opwindende reeks nog verder zal worden uitgemolken, al zal dat wellicht louter van de verkoopcijfers afhangen.

(HDP)

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84